hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Porcelánfestés lépésről-lépésre

Fess játékos sormintákat a porcelánjaidra. Megmutatjuk hogyan!

Hozzávalók • fehér porcelánbögrék és -tányérok • színes porcelánfestékek • barna és világoszöld porcelánfilctoll • kevés papír  olló • vékony ecset • 

A mintázáshoz először készíts papírsablonokat. (A letölthető sablont a cikk alján találod.) A tányérokat és a bögréket töröld át ecettel, ezzel zsírtalanítod a felületüket. A papírsablont a tányérokon szabályosan egymás mellé téve rajzold körbe halványzöld porcelánfilctollal, legalább három sorban. A bögrékre tegyél egyet-egyet, vagy rendezd négyes csoportba.

KZ_6476_ok.jpg

Fesd ki vékony ecsettel az elemeket színes porcelánfestékekkel. Használj legalább négy vagy öt különböző színt. Úgy válaszd ki a sorrendjüket, hogy az azonosak ne kerüljenek egymás mellé, illetve egymás alá sem.

KZ_6509_ok.jpg

Az almák szárát barna porcelánfilctollal, a tőle jobbra és balra, vízszintesen fekvő leveleket halványzölddel rajzold meg. Ezeket akár sablon nélkül, szabad kézzel is megpróbálhatod. Miután megszáradt a festék, tedd a darabokat hideg sütőbe, majd kapcsold be a használati utasítás szerinti hőfokra. Az útmutatóban szereplő ideig égesd a mintát a porcelánokra, és hagyd azokat a sütőben kihűlni.

_DSC6886_ok.jpgNévtelen-1.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


KONYHA
Fess bögrét


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP