hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Blondelkeret könnyűszerrel

Patina és kopottas pompa, amire nem kell évtizedeket várni? A füstfólia legnagyobb erénye, hogy még egy fröccsöntött műanyag képkeretet is látványosan átalakít. Megmutatjuk, hogy használd!

Csillogó arany, kissé sötétebb réz- és ezüstszínben egyaránt létezik a füstfólia, amit igazán aktuálissá tesz a fémes felületek divatja a lakásszépítésben. Ezekkel a finom lapocskákkal igazán könnyű bánni, és mivel a műanyagon kívül fára, fémre, kőre és üvegre is dolgozhatsz vele, tényleg határtalanok a lehetőségek. Füstfóliával még a tucattermékek is új megvilágításba kerülnek, és rövid idő alatt patinás megjelenést sugároznak. A csodás átalakulás bemutatására egy, a négy sarkán dúsan mintázott műanyag keretet választottunk, hogy blondelkeretként szülessen újjá. Persze, ha egy bútor díszfaragására, a fogantyúkra, vagy egy barokkos csillárra kerül a fém hatású lapkákból, akkor is garantált a kifinomult és nemes összhatás.

Hozzávalók

 • műanyag képkeret • Annie Sloan füstfólialapok • Gold size füstfólia-ragasztó • két kisebb és egy nagyobb ecset • átlátszó és barna wax • fehér krétafesték • puha rongy • hintőpor • 

Por- és zsírtalanítás után kend be füstfólia-ragasztóval a képkeretet. Vékony, de erős sörtéjű ecsettel dolgozz, majd várd meg, amíg a tejszerű anyag fehérsége eltűnik. A felkent ragasztóra kb. 20 percig dolgozhatsz.

A többi fázisért kattints a képre!

Az antik hatáshoz finoman gyűrd össze a markodban a füstfóliát, helyezd a képkeretre, és egy száraz kis ecsetet függőlegesen tartva, ütögető mozdulatokkal nyomd bele a ragasztóba. Ha végeztél, a fölösleg egy nagyobb ecsettel lesöpörhető. Átlátszó wax segítségével fixálhatod a fóliát. Puha ronggyal vidd fel a keretre, aztán a sötétbarna waxszal kiemelheted a részleteket.

_MG_0822_OK.jpg

Hogy ne legyen túl csillogó a felület, bevetheted a szárazecset-technikát: leheletvékonyan kenj fel némi fehér krétafestéket a keretre. Hintőporozd be az ujjbegyeidet, így nem ragad rá a füstfólia, amelynek a legapróbb, lehulló morzsáit akár később is felhasználhatod.

Ha kedvet kaptál a füstfóliázáshoz, netán egyedi sablonmintával dobnád fel a bútorodat, Az Asztalom új látványműhelyében minden segítséget megkapsz ehhez.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


ÚJDONSÁGOK
Origami mindenütt


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP