hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Dekupázsolj Novodomszky Évával

A műsorvezető bizony otthonosan mozog a barkácsműhelyben, és szívesen készít egyedi alkotásokat, sőt kisbútorokat is, éppen ezért invitáltuk egy közös alkotásra. A Valentin-napi tábla bárkinek készülhet, akit meglepnél egy kedves üzenettel.

Válassz egy nagyméretű deszkát, és a közepét, ahová a szalvéta mintáját tervezed, fesd át egy réteg alapozófestékkel fehérre. A szalvétából vágd ki ráhagyással a mintát, és válaszd le a legfelső színes réteget. Vigyázz, hogy legalább akkora darabot szabj, amekkora a szív minta. Dekupázsragasztóval kend át a felületet, és fektesd rá a szalvétát, majd a tetejét is kend be ragasztóval, középről kifelé irányuló ecsetmozdulatokkal. 

Rajzold körül a szívformát a félbehajtott átlátszó előlapfólián, majd vágd ki.  Fektesd a mintára és kétoldalt pici maszkolószalaggal rögzítsd. Az átlátszó fólia lehetővé teszi, hogy lásd, pontosan milyen minta rajzolódik majd ki a kitakart részen. Fesd le a forma körül a deszkát fehér krétafestékkel, majd ha már száradt, akkor a maszkolószalagokat helyezd át, és az alattuk kimaradt részen is húzd át az ecsetet. A teljes száradás után a szalvéta már lefestett éleit dolgozd el csiszolóvászonnal, hogy ne legyen éles az átmenet.  Fogj egy fehér gyertyát, és egy-két helyen húzd át a festett deszkán, majd fesd le a szívecske körüli részt rózsaszín krétafestékkel. Várd meg a teljes száradást, majd helyezd át a maszkolószalagokat, hogy az alattuk lévő részt is lefesthesd. Ha ez is megszáradt, vedd le a fóliaszívet a deszkáról.   

Csiszolóvászonnal, koptasd vissza helyenként a festéket. Ahol bekented viasszal, szépen visszajön majd a krétafesték és kellemes kopottas hatású lesz a deszkád. A dekupázsolt szívet ne csiszold meg, mert felszakadhat a szalvéta. Krétafilctollal készíts feliratot a szív alá.  Két szemes csavart hajts be a deszka felső élébe. Köss madzagot a két szemes csavar közé akasztónak.

Valentin-nap egyedien

Nem a legromantikusabb formájában és nem is minden évben. De amikor úgy jön ki a lépés, hogy időben eszembe jut, akkor meglepem a barátaimat valamilyen aprósággal.


Különleges alkotások

Nagyon szeretek lakást dekorálni, akár apró díszekkel, akár kisbútorokkal. Sokat közülük én magam készítek. Imádok barkácsolni, csiszolni, festeni.

Pontos ütemezés

Nem sok időm jut a munka mellett a barkácsolásra, ezért ha valaminek az elkészítését már régen halogatom, szabok magamnak egy határidőt. Olyankor biztosan elkészülök vele.

Kedvenc eszközök

A dekopírfűreszt nagyon szeretem, végtelen türelemmel csiszolok és a festékek közül most az utóbbi időben a krétafestékre kattantam rá.

Családi kézműves percek

Marco, a kisebb fiam szeret bekapcsolódni az alkotásba, de neki mindig külön alapanyagot és külön eszközöket adok, a veszélyesebb szerszámoktól pedig távol tartom, de ez nem nagyon tetszik neki és olyankor újra egyedül maradok.

Személyes ajándékok

Leginkább azokban az ajándékokban szeretem az egyediséget, amit én készítek. Szeretek olyan ajándékot adni, amiről tudom vagy hiszem, hogy éppen ilyenre van szüksége valakinek. Az otthonom dekorálásánál pedig szeretem a praktikus, méretre készült, pont oda passzoló tárgyakat, ezért fogok hozzá én az elkészítésükhöz.

 





Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk

GYEREKEKKEL
Diy papír dinópark
DESSZERTEK
DIY csokitojások
GYEREKEKKEL
Diófigurák











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP