hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Ne dobd ki, újítsd fel: fesd át régi bútoraidat! Mutatjuk, hogyan

Tavasszal a bútorainkra is ráfér egy kis megújulás. Érdemes megmenteni az ütött-kopott, már-már kidobásra szánt darabokat is, csak némi minőségi festék és egy kis kreativitás szükséges hozzá. Cikkünkben mutatunk néhány inspirációt!

Egy szék új élete

A festés csodákat művel az elhasználódott székekkel, a Poli-Farbe termékeivel pedig szinte gyerekjáték az alkotás. Használhatunk például színezett fabevonó lazúrt a Poli-Farbe Boróka termékcsaládból, de tökéletes választás a Poli-Farbe Cellkolor Aqua selyemfényű zománcfesték is, amely 13 különböző színben vehető le a polcról, ám ha ezek között nem találunk kedvünkre valót, saját ízlésünknek megfelelően – bázisainak köszönhetően – bármilyen árnyalatot kevertethetünk belőle. Különböző mintákat is festhetünk, például rózsát vagy bármilyen virágot. A szék olyan lesz, mintha új életre kelt volna, akár a helyiség központi darabjává is válhat.

1845.1280x720.jpg

A gyerekszoba éke

A gyerekek – főleg a lányok – imádják az unikornisokat, garantált lesz a boldogságuk, ha szobájuk egyik ülőkéjére ilyen mintát festünk. Nem kell hozzá hatalmas kézügyesség, a festékek közül válasszunk rózsaszínt vagy fehéret, fessük át vele a bútort, majd ha megszáradt, az ülőkére fessünk szemeket, mintha csak egy unikornis volna!

1747.1280x720.jpg

Urban jungle motívumok

A természetet is becsempészhetjük az otthonunkba – akár egy felújított ülőke révén is. Alapozzuk le az ülőlapot, majd ha megszáradt, egy előre elkészített, fóliából kivágott minta segítségével fessünk leveleket, indákat rá. Bármely színt választhatjuk, a fehéren jól mutat a kék vagy akár a zöld is.

269.1280x720.jpg
 
Amit még a régi bútorok felújításáról tudnod kell

Első lépésben mindig távolítsuk el a régi, lepattogzott festékréteget csiszolással. Ezt követően portalanítsunk, majd javítsuk az egyenetlenségeket, repedéseket, lyukakat Poli-Farbe Boróka folyékony fával. Száradás után csiszoljuk simára a felületet, majd ismét portalanítsunk. Csak ezután jöhet az alapozás, végül a mázolás. A bútor állapota is meghatározza, milyen bevonatot kaphat, de pácot vagy lazúrt csak hibátlan, teljesen visszacsiszolt felületre vigyünk fel, hiszen a fa erezete is áttűnik majd az áttetsző színes bevonaton.

További tippekért és ötletekért látogass el a Poli-Farbe blogjára!

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


GYEREKEKKEL
Diófigurák


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP