hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Kötött párnahuzat Adával

Ebben a hónapban Adát csábítottuk el egy közös alkotásra, melynek eredménye a csodás kötött párnahuzat lett, amihez csak egy régi pulcsira és tűre-cérnára lesz szükséged.

 

Fordítsd ki a pulóvert és simítsd ki az asztalon, majd helyezd rá a párnabelsőt. Fontos, hogy akkora párnát válassz, ami kényelmesen ráfér a pulóverre, valamint a kötött pulóver anyaga legyen sűrű apró szemekkel kötött. Figyelj arra, hogy mindenhol legyen legalább 2,5 cm anyag a párna körül és ne lógjon bele nyakkivágás vagy varrás. Egy erős színű vastag filctollal jelöld körbe a párnát, majd vedd le a pulcsiról.

Varrógéppel haladj végig a jelölt vonalon közepesen sűrű öltéssel, de hagyj nyitva kb. 20 cm-t, mert itt kell majd betenned a párnabelsőt. Ollóval vágd körbe legalább 2,5 cm ráhagyással a varrásvonalat, mert különben a kötött anyag könnyen lefuthat. Ezután fordítsd ki a párnahuzatot a szabadon hagyott nyíláson keresztül. Tedd bele a párnabelsőt, és igazítsd le, hogy szépen felfeküdjön a huzat. A sarkoknál külön figyelj arra, hogy szépen kiforduljanak a csücskök. A nyitva hagyott résznél fordítsd be a varrásráhagyást, és az ujjaddal összecsippentve az anyagot a pulóver színével megegyező cérnával apró öltésekkel zárd össze a huzatot.

Egyedi alkotások

Szoktam kézműveskedni, egyedit alkotni. A legnagyobb projektem az volt, amikor a srácokat vártam és a barátnőmmel együtt kifestettük a gyerekszobát. Mindenféle figurákat, fákat és felhőket pingáltunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a színes környezetben. De mostanában a munka mellett is jut időm kicsit egyedibb dolgokat készíteni, legutóbb például egy fotófalat állítottam össze párom, Máté otthonában, Németországban. Sok szép képet válogattam össze a családról és barátokról, amiket azután bekereteztem, és így összeállt a kollázs. Szép lett és igazán vidám.

Játékosság és kreatív megoldások

Az adventi kalendáriumot is én készítem a gyerekeknek. A legutóbb egy karácsonyfa alakban applikáltam a falra egy zsineget, amire csipesszel rögzítettem a csomagokat. A nagyobb, nehezebb darabok azonban folyton leestek, így az lett a megoldás, hogy ezek helyére kis itinert írtam papírra, és meg kellett keresni a lakásban a játékot rejtő csomagot. Nagyon jó játék lett belőle.

Ajándék saját kezűleg

A gyerekekkel együtt is szoktunk egyedit alkotni. Tavaly az iskolai karácsonyi ajándékozás apropóján kezdtünk varrni, ugyanis egyedi kistáskát és kisállatot készítettek a srácok. Egy szarvas és egy filcrátétes táska készült, aminek nagy lelkesedéssel álltak neki, ám kellett némi segítség, mert a táska oldalán a pelenkaöltések olyan ritkára sikeredtek, hogy sajnos nem tartotta össze az oldalakat, de javítottunk a dolgon és az eredmény nagyon eredeti lett.

Emlékek Angliából

Varrni nem szoktam gyakran, de ismerem az öltéseket. Még Angliában, az iskolában megtanították az alapokat, így elboldogulok. A párna, amit pulcsiból varrtam, nagyon egyszerűen elkészíthető, akár varrógép nélkül is. Még engem is meglepett, hogy milyen gyorsan kész lett.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


GYEREKEKKEL
Kavicsvilág


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP