Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Fogyj házimunkával: ennyi kalóriát égetsz el takarítás közben

Kevesen vannak olyanok, akik szívesen végzik a házimunkát, de ha belegondolunk abba, közben mennyi kalóriától szabadulhatunk meg, akkor talán jobb kedvvel állunk neki. Nézzük, hogyan segítheti elő a fogyást, ha kitakarítunk!

Felmosás

A felmosás remek kalóriaégető elfoglaltság. Ez a fajta házimunka megdolgoztatja a kar, a törzs és a felsőtest izmait. Csak tegyél be valamilyen zenét, és máris könnyebben megy majd a munka. Egy órányi takarítással nagyjából 240 kalóriától szabadulsz meg, ami sokkal jobb eredmény, mintha pilates órán vettél volna részt.

Mosogatás

A mosogatás mindennapi tevékenység, és ami jó hír, hogy testmozgásnak sem utolsó. Ha fél óráig mosogatod a használt tányérokat, edényeket, 160 kalóriát égetsz el. Ez több annál, mintha felüléseket csinálnál. Nem rossz, ugye?

everyday-life-194218_1920.jpg

A bútorok átrendezése

Itt a tavasz, ideje, hogy kicsit átrendezzük a bútorainkat. Dolgoztassuk meg a törzs, az alsó- és a felsőtest izmait. 25 percnyi bútortologatás 100 elégetett kalóriát eredményez, ami egyenlő azzal, mintha súlyokat emelgettél volna.

Súrolás

A karokat és a törzs izmait dolgoztatod meg, ha nekiesel például a fürdőszoba és a fürdőkád kisikálásának. Egy fél órás munkával akár 240 kalóriától is megszabadulhatsz, ami nagyjából egy fél órányi jógázással ér fel.

Mosás

A mosás során le kell húzni az ágyneműt, szétválogatni a színes és a fehér holmikat, bele kell pakolni a mosógépbe, majd ki is kell teregetni. Ez akár 150 kalória elégetésével is járhat alkalmanként, hát még ha ki is vasalsz… Ez nagyjából egyenértékű azzal, mintha vízi aerobic-on vettél volna részt.

clothesline-804812_1920.jpg

Porszívózás

Takarítás során ne hagyd ki a lakás egyetlen csücskét sem, porszívózz ki a bútorok alatt, a kanapé mögött, és emeld fel a párnákat is. A párnák alatt is nagyon sok baktérium, atka telepedhet meg. Ha megfelelően végzed a porszívózást, 80-90 kalóriát is leadhatsz fél óra alatt. Ez majdnem olyan, mintha hatha jógáztál volna.

Forrás: Forbeshirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP