hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Édes karácsony: négy desszert az ünnepi asztalra

Talán a legjobb dolog az ünnepi készülődésben látni szeretteink boldog pillantását és bezsebelni a bókokat, amit a szeretettel készített finomságokért kapunk. A Bonami food stylistjai ezúttal négy nagyszerű, a karácsonyi asztalra is kívánatos édességgel készültek. Készülődjünk együtt!

Karamellás cupcake

Hozzávalók (12 darabhoz):

Elkészítési idő: 40 perc, ebből 20 perc sütés

  • 100 g vaj
  • 160 g búzadara
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • 200 g sima liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 ml tej

A krémhez:

  • 300 g karamellkrém
  • 400 g mascarpone

Díszítéshez:

  • karamella
  • 1 marék apróra vágott pekándió

1. A sütőt előmelegítjük 170°C -ra. A muffin formákat kivajazzuk vagy muffin kapszlikkal béleljük ki. A vajat és a cukrot verjük habbá, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és krémessé összedolgozzuk.

2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz keveréket hozzáadjuk a felvert vajas masszához, majd hozzáadjuk a tejet és sima tésztaállagúra keverjük.

3. Az előkészített muffin kapszlikat háromnegyed magasságig megtöltjük a tésztával és az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

4. A krémhez habverő segítségével karamellakrémet és mascarponét krémes állagúvá keverjük. Miután a tészta kihűlt a krémet díszítőzsák segítségével a süteményre halmozzuk és karamellával, valamint apróra vágott pekándióval díszítjük.

suti1.jpg

Mini pavlova

Hozzávalók (15-20 darabhoz):

Elkészítési idő: 30 perc + sütés 60 perc

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 240 g búzadara
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1/2 ek borecet

A krémhez:

  • 200 ml 30% -os tejszín
  • 500 g mascarpone
  • 2 ek porcukor

A díszítéshez:

  • 1 marék apróra zúzott pisztácia

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A tojásfehérjét tegyük egy tálba, és adjunk hozzá egy csipet sót. Habverő segítségével verjük félig szilárdra a tojások fehérjét, majd fokozatosan adjunk hozzá a cukrot és keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha tesztelni akarjuk, hogy jó-e a hab, egy keveset az ujjaink között dörzsöljünk el.

2. Ezután adjunk hozzá a tojásokhoz kukoricakeményítőt és borecetet, majd keverjük tovább körülbelül egy percig. Akkor jó a Pavlova alapja, ha szilárd állagú és fényes.

3. Tegyük az elkészült habot töltőzsákba, és formázzunk belőlük körülbelül 5 cm átmérőjű mini Pavlovákat. Középükön alakítsunk ki apró mélyedéseket, ezekbe tudjuk majd a krémet tölteni.

4. Amikor a masszát a sütőbe tesszük azonnal csökkentsük a hőmérsékletet 120 ° C-ra. Ezután 60 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni a sütőben. A sütés végeztével a Pavlováknak kívülről szilárdnak és belül rugalmasnak kell lenniük.

5. Ezalatt turmixgép segítségével verjük kemény habbá a tejszínhabot és fokozatosan óvatosan adjuk hozzá a mascarponét és a cukrot. A krémet tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.

6. Tálaláskor töltsük meg a mini Pavlovákat a krémmel, dekorációként pedig szórjuk meg apróra zúzott pisztáciával.

suti2.jpg

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Szilvás lepény

DESSZERTEK
Kakaós gombóc










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP