Hozzávalók 4 személyre:
1 csésze megfőzött ceruzabab (ha nincs szezonja, lehet konzerv is)
2 húsos paradicsom
1 nagyobb zöldpaprika
2 főtt krumpli
1 kisebb kígyó uborka
2 fej lilahagyma
4 főtt tojás
1 gerezd fokhagyma
20 dkg tonhal (olajos konzervből) Féldoboznyi, 4-6 db szardellagyűrű (ringli)
20-22 szem fekete olajbogyó
Öntet:
2 ek. borecet
1 tk. dijoni mustár
6 ek. olíva olaj
Frissen őrölt bors,só
A zöldségeket (a zöldbab kivételével) vágjuk kockákra, a tojásokat cikkekre. A meghámozott fokhagyma gerezddel dörzsöljük be a tál belsejét, halmozzuk bele a zöldségeket. Az öntethez az ecetet, a sót, a borsot meg a mustárt addig keverjük, amíg a só feloldódik, aztán kanalanként adjuk hozzá az olajat. A mártást öntsük a zöldségekre. Csepegtessük le a tonhalat, vágjuk kis falatokra. A szardellát, az olajbogyót és a tonhalat is keverjük a zöldségekhez. Friss, sokmagvas kenyeret kínáljunk mellé.
fotó:Epicurious
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva