hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Dobd fel régi farmeredet: három technikát mutatunk

A farmer soha nem megy ki a divatból, néha viszont érdemes a régi darabokat is egy kicsit megújítani. Cikkünkben most három technikát mutatunk, hogy kedvet kapj hozzá!

Bohó stílusban

A bohó stílus kedvelőinek ajánljuk a következő projektet. Rajzold fel pauszlapra ennek az elemnek a körvonalát és vágj egy ekkora darabot egy régi szőttesből vagy hímzett terítőből. Ha az anyag széle foszlik, akkor vasalj rá a vágás előtt kétoldalú ragasztófátylat. Varrd fel a dekorációt a dzsekire, nem is kell visszahajtanod a szélét, hiszen a foszló anyagszélek még mindig divatosak. A minta alsó peremére öltögess pomponsort. A cipődet is szeretnéd egyedivé tenni? Olvasd el korábbi cikkünket!

1438.kz_8314.w.jpg

1440.1280x720.jpg

Hímzett virágok

Ha szeretsz hímezni, varázsolj virágmintákat ruháidra. Ezt a dekoratív szoknyát akkor is felveheted, ha épp a strandra indulsz. Rajzold meg a motívumokat, majd laposöltéssel hímezd ki a szirmokat és a leveleket, láncöltéssel pedig a szárakat. Használhatsz színátmenetes fonalakat az árnyaltabb hatás kedvéért. Ölts fel néhány virágos flittert a csillogás kedvéért.

farmer1.jpg

farmer2.jpg

Dekorálj akrilfilccel

Farmereidet akár akrilfilccel is dekorálhatod. Tervezd meg, hogy a ruha mely részeit szeretnéd díszíteni: a zsebeket, a vállrészt vagy az ujját. Rajzold papírra az ötszirmú virágmintát és vágd ki. Először a virágfejeket helyezd el elszórtan a felületen, és rajzold körbe illanófilccel. Rajzold át a virágok kontúrját az akrilfilccel, a virágok közötti területeket töltsd ki indákkal, levelekkel. Izgalmasabb lesz a minta, ha a vonalak egy részét pöttysorral helyettesíted. A filctollat rajzolás közben mindig tartsd függőlegesen, így nem rojtosodik ki a toll hegye és a festéket is egyenletesen engedi ki. Ha az anyag gyorsan magába szívná a festéket, kis idő múlva, ha már megszáradt, újra átrajzolhatod. Így újabb réteg kerül rá, és erősebb lesz a szín.

farmer1.jpg

farmer2.jpg

Legnépszerűbb témák


DIY
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP