hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

DIY ékszertartó Danics Dórával

Dóra már az X-faktorban is bebizonyította, hogy sok kreatív energia rejlik benne.

Jelenleg a CimbaliBand együttesben énekel, nemrég színészként debütált egy népszerű sorozatban és mindemellett az alkotó tevékenységre is jut ideje.  Így azonnal igent mondott a Praktika felkérésére, és örömmel vágott bele a DIY-tevékenységbe is.  

Népzenével karöltve: Már 2 éve a CimbaliBandban énekelek, izgalmas, ahogy a hangzásokban keveredik a kelet-európai életérzés a népzenével. Hamarosan megjelenik a következő albumunk, ami nagy büszkeséggel tölt el.

Új szerepben: Nemrég lehetőségem nyílt arra, hogy kipróbálhassam magam színészként. Az Oltári csajok című sorozatban vállaltam szerepet, aminek érdekessége, hogy egy olyan karaktert kellett megformálnom, akinek a jelleme nagyon eltér az én alaphabitusomtól. De mindig is szerettem az ilyen kihívásokat.

Aprólékos örömök: Gyerekkoromban nagyon szerettem kézműveskedni. Például gyöngyből készítettem állatkákat, amiket nemrég találtam meg otthon, és emlékszem, hogy mennyire élveztem azokat fűzni. Imádtam az aprólékos, időigényes technikákat. Számtalan csomózós karkötőt készítettem, és a hímzés is a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozott. 

A festés szabadsága: Ma már nem jellemző, hogy készítenék ékszert, vagy bármi hasonlót, amit hordanék. Most a festésben élem ki a kreativitásomat.  Mandalákat festek.  Faalapra dolgozom, és akril festékkel jelenítem meg a képeket. A rendszert szeretem, hogy van valami struktúrája a mintáknak. Nem kész motívumok alapján dolgozom, hanem szabadon festek. Megnyugtat és kikapcsol az alkotás. Alapvetően spirituális gondolkodású vagyok, de nem kifejezetten ez volt az, ami hajtott mikor belekezdtem.

Párizs megmarad: Az első mandalám témája például a kedvenc városom, Párizs volt. Gyakorlatilag egy Párizs mandalát festettem, piciben megjelenítettem a nevezetességeket, és mindent, ami nekem ehhez a városhoz kapcsolódik. És azóta már sok alkotás született mindenféle témában.  

A képkeretből vedd ki az üveglapot, mert erre nem lesz szükséged. A hátlapot fektesd a flízre, és rajzold körbe, majd vágd ki ollóval. Ragassz a képkeret hátlapjának belső oldalára körben kétoldalú ragasztószalagcsíkokat és egyet átlósan is. Húzd le a védőfóliát, és simítsd rá a flíz réteget. Terítsd a textilt színoldalával felfelé, a flízzel bevont lapra. Vedd kezedbe a keretet és tedd a textilre, hogy lásd, pontosan milyen minta kerül majd a keretbe. Ha úgy látod, hogy ideális a kivágásba kerülő minta, akkor illeszd rá a keretet. Fordítsd meg a keretet, és a textilt feszítsd ki, majd a kis fülecskéket hajtsd le. Ha nehezen tudod kézzel lehajlítani, akkor tompa végű késsel végezd a műveletet. A túllógó textilt vágd le, kb. 2 cm-re a keret szélétől, és ha néhol a színoldalról is látszik, akkor kétoldalú ragasztószalaggal rögzítsd a textilszálakat a hátoldalhoz. Gyöngy végű gombostűket szúrd a textilbe és egy kicsit a hátlapba is fentről úgy, hogy fentről lefelé tolod a rétegekbe, így a ráakasztott nehezebb nyakláncokat is megtartják majd.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

NAPPALI
Ragaszd át!

KIEGÉSZÍTŐK
Diy táskák nyárra
ÚJDONSÁGOK
Folyasd a festéket!
EGYÜTT A CSALÁD
Csendes könyv


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP