hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Szikrázó vászontáska Péter Szabó Szilviával

Nem kis feladat elé állítottuk Szilviát, mikor egy karácsonyi ajtókopogtató mintát tettünk elé, amit csillogó gyémántokkal rakott ki.  Kiderült, igazán testhezálló feladattal bíztuk meg, és a közös alkotás eredménye egy szuper táska lett, amely hű társ lehet az ajándékbeszerző körút alkalmával. 

 

A Diamond dotz strassz kirakó aplikátorával egyenként vedd fel a köveket és rakosgasd ki velük a mintát.  Az eszközt elég csak hozzáérinteni a csillogó darabkákhoz, azonnal rátapadnak, így könnyedén el tudod helyezni a képen jelölt helyükre azokat, de vigyázz, mert ha egy helyre letetted a kristályt, már nem tudod felvenni. A mintán szereplő színeket a kép mellett látható kis ikonok szerint könnyedén beazonosíthatod.

Ha kész az egész kép, és minden darabka a helyére került, vágd körbe a mintát a festett alap mentén úgy, hogy a fehér részek leessenek. Ne aggódj, az anyag nem bomlik fel a vágott éleknél sem, ezért nem kell szegned vagy visszahajtanod az anyagszélt.

Terítsd magad elé a vászontáskát, és apró öltésekkel varrd fel a díszt textilszatyor elejére. A díszzsinór felvarrásánál már figyelj arra, hogy ne látszanak az öltések. Úgy helyezd el a keret körül a zsinórt, hogy a minta alatt középen találkozzanak majd a szálak, és itt lógjanak túl legalább 20-20 cm hosszúságban.  Az alsó vonal közepén egy 5 cm-es szakaszon ne varrd fel a zsinórt, hanem köss rá egy lapos csomót lazán.

A táska fülének levarrását bontsd ki kisollóval vagy bontóeszközzel. Távolítsd el a cérnamaradékokat, és belülről vágd ki a fogantyúkat annál a résznél, ahol a visszahajtásba be vannak varrva. Szabj a dekorszalagból két 50 cm hosszú darabot, majd a végükből hajts vissza másfél centit úgy, hogy a fonákoldalak feküdjenek egymásra.  A táskára kívülről öltögesd fel a pántokat az eredeti fülek helyére, hogy eltakard a kibontott varrás nyomait az anyagon.  Apró, rejtett öltésekkel dolgozz, de erősen varrd meg, hogy bírja majd az anyag a terhelést.

Kreatív emlékek

Nagyon szeretek aprólékos dolgokkal foglalkozni és valamit alkotni, csak mostanában nem jut rá időm, de már nagyon várom, hogy a lányom abba korba érjen, amikor közösen tudunk alkotni.  Régen, még iskolás koromban szerettem makramézni. Nem is az elkészült tárgyak miatt készítettem, hanem magát a tevékenységet szerettem. Nem voltak speciális eszközeim, egyszerűen csak megfordítottam a széket, a lábaira kötöztem a fonalakat, és készülhetett is a makramé.

8000 strasszkő

Rengeteg türelmem van az időigényes dogokhoz is. Az első mikrofonomat én díszítettem Swarovski-kristályokkal. Hónapokig készült. Ékszerragasztót használtam hozzá, amivel cseppenként, vagyis kövenként készült az egész felület. Legalább 8000 követ használtam fel, mire elkészült. Több mint 10 évig használtam, és csak egy kő esett le a helyéről. Tartós darab volt. Mára a technika annyit fejlődött, hogy nem tudom használni, de azóta már lehet kapni strasszos huzatot a mikrofonok markolatára.

Egyedi ruhák

Ma már szinte minden fellépőruhámat magam választom meg. A Sugarbird ruhái között vannak igazán extravagáns darabok, amikből tudok válogatni. Lenyűgöző, hogy milyen aprólékosan kidolgozzák a részleteket. Van egy matyó mintás ruhájuk, aminek nemcsak a hímzése készült kézzel, hanem még a csipke is, amiből az egész ruha van. Ez a fajta tökéletesség bámulatos.

 

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
DIY csokitojások
GYEREKEKKEL
Masírozó sünik

ÉKSZEREK
Nemeztermések
TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi tökök


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP