Citromos puffancs recept: édes, friss és könnyen elkészíthető süti a gyerekeknek
Ezt az üde és friss citromos desszertet akkor is pikk-pakk el tudod készíteni, ha nem kimondottan tartod magad konyhatündérnek. Ez a citromíz pedig egyenesen mennyei!
Van még néhány napunk a nyárból, így érdemes olyan édességeket készíteni, amelyek passzolnak ehhez a hangulathoz. Ez az isteni citromos puffancs éppen ilyen, üde, könnyed, édes és friss!

Citromos puffancs recept – nyárvégi desszert
Hozzávalók:
- 310 g liszt
- 1 tk. kukoricakeményítő
- 1 tk. szódabikarbóna
- ½ tk. só
- 170 g puha vaj
- 225 g cukor
- 1 nagy tojás
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 1 ek. citromhéj
- 1 tk. vaníliakivonat
- 120 g porcukor szóráshoz
Elkészítés:
- Keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, kukoricakeményítőt és a sót egy közepes méretű tálban. Tedd félre. Egy nagy tálban gépi mixerrel keverd krémesre a vajat és a kristálycukrot. Add hozzá a tojást, citromlevet, a citromhéjat és a vaníliakivonatot, és nagy sebességgel verd fel. A keverék túrósnak fog tűnni, de ez nem baj.
- Add hozzá a lisztkeveréket, és alacsony sebességen keverd, amíg össze nem áll. A tészta sűrű, krémes és ragacsos lesz. Tedd hűtőbe minimum 3 órára, de akár egy egész éjszakára is, ha van rá lehetőséged.
- Vedd ki a süteménytésztát a hűtőszekrényből. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra. Bélelj ki két tepsit sütőpapírral.
- Formázz golyókat 1-1 ek. tésztából. Minden tésztagolyónak kb. 20 g súlyúnak kell lennie. Forgasd meg a porcukorban akár többször is. Tedd őket a tepsibe, egymástól kb. 15 cm távolságra, hogy legyen helyük megnőni.
- Süsd a kekszeket 12-13 percig, vagy amíg a szélek szilárdnak tűnnek, de a közepük még puha marad. Ha elkészült, hagyd őket 5 percig a tepsiben, majd tedd át egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
Forrás: Praktika magazin 2023/09., Fotó: shutterstock.com
2024. augusztus 22. 13:40