Hozzávalók / 12 adag
8 bögre finomliszt
1,5 bögre porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
2,5 dl méz
30 dkg vaj
3 db tojás
3 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
A mérce egy 2,5 dl- es bögre. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük. A mézet és a vajat enyhén megmelegítjük, majd hozzáöntjük a liszthez, és a tojásokat is beleütjük.
Egy villával összedolgozzuk, de csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok. Ezután kézzel tésztát gyúrunk. A kész tésztát becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 PERC alatt megsütjük. Ha tovább sütöd kemény lesz.
forrás: nosalty
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva