hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Beignet csokival

Kóstold meg New Orleans kreol finomságát, a beignet-t. Készíts hozzá forró csoki szószt, hogy még ízletesebb legyen!

Forró csoki

hozzávalók, 200 ml habtejszín, 200 g étcsokoládé, 1 ek cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek rum

A tejszínt egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik. Belekeverjük a rumot, és melegen, a churrosszal vagy a beignettel tálaljuk.

Beignet

hozzávalók / 5 adag

430 g finomliszt, 3 kávéskanál instant élesztő, 30 g porcukor, 1 db tojás, 2 dl víz

1,25 dl tej (zsíros), 55 g vaj, 1 kávéskanál só, 4 dl napraforgóolaj

Az élesztőt és a cukrot szórd kézmeleg vízbe, és hagyd, hogy kicsit felfusson. A tojást keverd össze a tejjel és a megolvasztott vajjal. Add hozzá az élesztős-cukros vizet, és lassan, fokozatosan adagolva, állandóan kevergetve a lisztet is. Ragacsos tésztát fogsz kapni. Takard le, és tedd hűtőbe 24 órára.

Lisztezett munkafelületen nyújtsd a tésztát 2,5 cm vastagra, és vágj belőle 3x3 cm-es kis négyzeteket. Forró olajban süsd előbb az egyik, majd 2-3 perc elteltével a másik oldalukat. Szűrőlapáttal vedd ki, és itasd le a fölösleges olajat.

fotó:nosalty



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Beignet csokival











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP