hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Beignet csokival

Kóstold meg New Orleans kreol finomságát, a beignet-t. Készíts hozzá forró csoki szószt, hogy még ízletesebb legyen!

Forró csoki

hozzávalók, 200 ml habtejszín, 200 g étcsokoládé, 1 ek cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek rum

A tejszínt egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik. Belekeverjük a rumot, és melegen, a churrosszal vagy a beignettel tálaljuk.

Beignet

hozzávalók / 5 adag

430 g finomliszt, 3 kávéskanál instant élesztő, 30 g porcukor, 1 db tojás, 2 dl víz

1,25 dl tej (zsíros), 55 g vaj, 1 kávéskanál só, 4 dl napraforgóolaj

Az élesztőt és a cukrot szórd kézmeleg vízbe, és hagyd, hogy kicsit felfusson. A tojást keverd össze a tejjel és a megolvasztott vajjal. Add hozzá az élesztős-cukros vizet, és lassan, fokozatosan adagolva, állandóan kevergetve a lisztet is. Ragacsos tésztát fogsz kapni. Takard le, és tedd hűtőbe 24 órára.

Lisztezett munkafelületen nyújtsd a tésztát 2,5 cm vastagra, és vágj belőle 3x3 cm-es kis négyzeteket. Forró olajban süsd előbb az egyik, majd 2-3 perc elteltével a másik oldalukat. Szűrőlapáttal vedd ki, és itasd le a fölösleges olajat.

fotó:nosalty





Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Beignet csokival











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP