Forró csoki
hozzávalók, 200 ml habtejszín, 200 g étcsokoládé, 1 ek cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek rum
A tejszínt egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik. Belekeverjük a rumot, és melegen, a churrosszal vagy a beignettel tálaljuk.
Beignet
hozzávalók / 5 adag
430 g finomliszt, 3 kávéskanál instant élesztő, 30 g porcukor, 1 db tojás, 2 dl víz
1,25 dl tej (zsíros), 55 g vaj, 1 kávéskanál só, 4 dl napraforgóolaj
Az élesztőt és a cukrot szórd kézmeleg vízbe, és hagyd, hogy kicsit felfusson. A tojást keverd össze a tejjel és a megolvasztott vajjal. Add hozzá az élesztős-cukros vizet, és lassan, fokozatosan adagolva, állandóan kevergetve a lisztet is. Ragacsos tésztát fogsz kapni. Takard le, és tedd hűtőbe 24 órára.
Lisztezett munkafelületen nyújtsd a tésztát 2,5 cm vastagra, és vágj belőle 3x3 cm-es kis négyzeteket. Forró olajban süsd előbb az egyik, majd 2-3 perc elteltével a másik oldalukat. Szűrőlapáttal vedd ki, és itasd le a fölösleges olajat.
fotó:nosalty
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva