Hozzávalók 2/6 személyre:
8/25 dkg gesztenyepüré
0,5/1,5 dl tejszín
0,5 dl tej
1/3 kk. zselatin
2/6 ek. főzés nélkül készíthető vanília ízű pudingpor
5/15 dkg aszalt sárgabarack
1/3 ek. méz
csipetnyi őrölt fahéj
bogyós gyümölcsök (lehet mirelit)
földicseresznye (physalis)
mentalevélkék
A piskótához:
1/3 tojás
1/3 ek. liszt
1/3 ek. cukor
csipetnyi só
Ha valaki nem akar kész piskótalapot használni, először a piskótát süsse meg. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Csipetnyi sóval kemény habot verünk a fehérjékből. Egy másik tálban a sárgáját habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe ujjnyi vastagon elsimítjuk a piskótamasszát, és 180 ?C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Egy kanálnyi tejet felmelegítünk, feloldjuk benne a zselatint, aztán a többi tejhez öntjük, és kikeverjük a pudingporral, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt is. A masszát szögletes formákba szétosztjuk, és hűtőben dermedni hagyjuk. A mézet felmelegítjük, és a csíkokra vágott, fahéjjal meghintett sárgabarackra öntjük.
A piskótából akkora lapokat vágunk ki, mint azok a formák, amikben a gesztenyés krém dermed. Tálaskor egy-egy piskótalapra borítjuk a megdermedt krémet, tányérra tesszük, majd a tortácskákat körben a mézes barackszeletekkel, mentalevélkékkel díszítve és bogyós gyümölcsökkel, földicseresznyével gazdagon megkoronázva kínáljuk.
fotó: harriet emily
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva