Hozzávalók:
A tésztához:
6 dkg porcukor
12 dkg vaj
24 dkg liszt
1 tojás
A gyümölcsös töltelékhez:
2-3 ek. darált, pirított dió
80 dkg szilva cikkekre vágva
A túrókrémhez:
8 dkg vaj
75 dkg túró
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
5 db tojás
1 dl tejföl
1 ek. búzadara
2 ek. darált babapiskóta
Tetejére: 2 tojássárgája
Keverjük össze a lisztet a porcukorral, majd morzsoljuk bele a vajat. Gyúrjuk össze a tojással, a kész tésztát pedig pihentessük a hűtőben. A töltelékhez olvasszuk fel a vajat, és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. A tésztát nyújtsuk ki, és fektessük piskótamorzsával megszórt, kivajazott tepsibe. Szurkáljuk meg villával, majd toljuk 170C-os sütőbe tíz percre, hogy elősüssük. Szórjuk rá a diót meg a szilvát, kenjük a tetejére a túrókrémet, és süssük 150C-on 30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük meg tojássárgájával, majd süssük tovább még 20 percig. Ki kell hűlnie, csak azután lehet felvágni.
fotó:bopci blogja
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva