hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Szilvás lepény

Az őszi hónapokban gazdagon érő gyümölcsök közül a szilva az egyik lekedveltebb. Ezúttal egy egyszerűen elkészíthető, pirított dióval és túrókrémmel gazdagított finom szilvás desszertet ajánlunk.

Hozzávalók:
A tésztához:
6 dkg porcukor
12 dkg vaj
24 dkg liszt
1 tojás

A gyümölcsös töltelékhez:
2-3 ek. darált, pirított dió
80 dkg szilva cikkekre vágva

A túrókrémhez:
8 dkg vaj
75 dkg túró
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
5 db tojás
1 dl tejföl
1 ek. búzadara
2 ek. darált babapiskóta

Tetejére: 2 tojássárgája
Keverjük össze a lisztet a porcukorral, majd morzsoljuk bele a vajat. Gyúrjuk össze a tojással, a kész tésztát pedig pihentessük a hűtőben. A töltelékhez olvasszuk fel a vajat, és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. A tésztát nyújtsuk ki, és fektessük piskótamorzsával megszórt, kivajazott tepsibe. Szurkáljuk meg villával, majd toljuk 170C-os sütőbe tíz percre, hogy elősüssük. Szórjuk rá a diót meg a szilvát, kenjük a tetejére a túrókrémet, és süssük 150C-on 30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük meg tojássárgájával, majd süssük tovább még 20 percig. Ki kell hűlnie, csak azután lehet felvágni.

fotó:bopci blogja



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Szilvás lepény











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP