Az alábbi sütik készülhetnek sósan, magokkal megszórva, de az édesszájúak színes cukormázzal és cukorgyöngyökkel díszítve is megsüthetik.
Sós verzió - hozzávalók 6-8 darabhoz:
40 dkg búza rétesliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 tasak sütőpor, 1 kk. só, 1 tojás, 1 dl olaj, 1 pohár langyos víz
A díszítéshez: többféle mag
1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát gyúrunk, három részre vágjuk, ezekből cipókat formázunk. Egymás után fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Enyhén felvert tojással a helyükre ragasztjuk a díszítőelemeket, aztán az álarcoknak azt a részét kenjük le a tojással, amit éppen díszíteni akarunk, és óvatosan rászórjuk a magokat. Végül az álarcon a simán maradt részeket is átkenjük tojással, hogy szép fényesre süljön. Tortalapáttal alányúlunk, átemeljük a tepsibe, és előmelegített sütőben 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Édes verzió - hozzávalók 6-8 darabhoz:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor
színes cukormázak
Linzertésztát gyúrunk a hozzávalókból, lehetőleg pár órán át hűtőben pihentetjük. Aztán három részre vágjuk, sütőpapíron vékonyra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A papírral együtt tepsibe emeljük, és világosra sütjük. Ha kihűlt, megkenjük tojásfehérjével azt a részt, ahová a cukorgyöngyök kerülnek, aztán óvatosan rászórjuk úgy, hogy a cukrot kicsi tölcsérbe töltjük, befogjuk a nyílást, óvatosan engedjük a tésztára a gyöngyöket. Színes cukormázzal is díszíthetjük. Meleg helyen tartjuk, amíg megszárad a díszítés.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva