hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Télűző sütemények

Az egész báli szezon, a farsangolás és a busójárás arról szól, hogy mennyire elegünk van a télből. Készülj a tavaszi megújulásra vidám társaságban, finomságokkal, stílusosan terített asztal mellett. 

Az alábbi sütik készülhetnek sósan, magokkal megszórva, de az édesszájúak színes cukormázzal és cukorgyöngyökkel díszítve is megsüthetik.

Sós verzió - hozzávalók 6-8 darabhoz:

40 dkg búza rétesliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 tasak sütőpor, 1 kk. só, 1 tojás, 1 dl olaj, 1 pohár langyos víz
A díszítéshez: többféle mag
1 tojás a kenéshez

A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát gyúrunk, három részre vágjuk, ezekből cipókat formázunk. Egymás után fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.  Enyhén felvert tojással a helyükre ragasztjuk a díszítőelemeket, aztán az álarcoknak azt a részét kenjük le a tojással, amit éppen díszíteni akarunk, és óvatosan rászórjuk a magokat. Végül az álarcon a simán maradt részeket is átkenjük tojással, hogy szép fényesre süljön. Tortalapáttal alányúlunk, átemeljük a tepsibe, és előmelegített sütőben 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Édes verzió - hozzávalók 6-8 darabhoz:

30 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor
színes cukormázak

Linzertésztát gyúrunk a hozzávalókból, lehetőleg pár órán át hűtőben pihentetjük. Aztán három részre vágjuk, sütőpapíron vékonyra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A papírral együtt tepsibe emeljük, és világosra sütjük. Ha kihűlt, megkenjük tojásfehérjével azt a részt, ahová a cukorgyöngyök kerülnek, aztán óvatosan rászórjuk úgy, hogy a cukrot kicsi tölcsérbe töltjük, befogjuk a nyílást, óvatosan engedjük a tésztára a gyöngyöket. Színes cukormázzal is díszíthetjük. Meleg helyen tartjuk, amíg megszárad a díszítés.

Legnépszerűbb témák


DESSZERTEK
EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Ferdinánd tekercs

EGYÜTT A CSALÁD
Lego jelmez farsangra


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP