hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Tavaszi pórés tekercs

Könnyű póréhagymás tekercs tél végi vitaminpótláshoz
Vendégváró falatként kiváló, de aperitif italok mellé kísérőnek is ajánlhatjuk. A büféasztalon a hideg ételek finom kiegészítője lehet, ez esetben inkább kisebb, ujjnyi tekercseket készítsünk. A töltelék is lehet változatos, fűszerezzük szabadon! A csíra mellé, vagy helyett, tehetünk bele snidlinget, friss korianderlevelet. A kaviárt helyettesíthetjük rákhússal is, azzal is fantasztikusan finom! Ráadásul az ízletes tekercset egész évben elkészíthetjük, mert a friss hozzávalók folyamatosan beszerezhetők.
 
 
Hozzávalók:
2 szál vastag póréhagyma
20 dkg friss kecskesajt
1 ek szezámmag
10 dkg lucerna csíra
1 doboz vörös kaviár
só, bors
fogpiszkáló
szójaszósz

Vágjuk le a póréhagyma gyökérfelőli végét. A másik vége felől nyissuk szét, bontsuk le egyenként az egymást ölelő leveleket. Ha szükséges hideg víz alatt öblítsük le a leveleket.
Egy nagyobb fazékban forraljunk sós vízet. A szét választott leveleket  egészben engedjük a lobogó vízbe, és 4-5 percig blasírozzuk. Ezalatt a levelek kissé megpuhulnak, de nem főnek szét. Ezután szedjük ki a póréleveleket, csöpögtessők le és tegyük hideg víz alá, hogy gyorsan hűljön le és zöld színét megőrizze.

A pórés tekercs töltelékéhez villával törjük össze a kecskesajtot. Aki túl erősnek érzi a kecskesajtot, keverje felerészben natúr krémsattal. Ha pedig egyáltalán nem szereti az ízét, juhtúró és krémsajt keverékét használja a töltelékhez.  A villával felllazított krémhez adjuk hozzá a szezám magot és a lucerna csírát is. Kevés  frissen őrölt borssal még pikánsabbá tehetjük. Végül a kaviárt is adjuk a krémhez, egy kanálnyi kivételével.  A többit dolgozzuk bele laza mozdulatokkal, hogy a szemek ne sérüljenek meg a töltelékben. Ha még szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk a tölteléket.

Szedjük a póréleveleket egy konyharuhára, egyenként szárítgassuk le. A kisimított levelek végére halmozzunk egy-két kanálnyi tölteléket, és hosszában tekerjük fel. A keskenyebb leveleket kis átfedéssel fektessük egymásmellé, így azokból is megfelelő méretű lesz a tekercs. Fogvájóval rögzíthetjük is a tekercseket.

A kimaradt leveleket vágjuk vékony csíkokra, tálaláskor ezeket takarosan a tányérra rendezzük, és erre sokakoztatjuk a tekercseket. A póré metélt-alapot kigyöngyözzük díszítéshez félretett kaviárral.

 

CÍMKÉK: póré tekercs
Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Tavaszi pórés tekercsOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP