hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Otthonszépítés járvány idején: 5 hasznos tipp lakásfestéshez

A tavasz a megújulás időszaka, használjuk ki a vírus okozta kényszerpihenőt, és legyünk kreatívak: itt az ideje, hogy megszépítsük otthonunkat. Már azzal is óriási változásokat érhetünk el, ha új színekkel festjük át akárcsak az egyik falat a lakásban. A következő tippek segítenek abban, hogy a festés gyors, biztonságos és egyszerű legyen!

1. Legfontosabb a megfelelő előkészítés

Minden bútort, mozgatható elemet távolítsunk el a munkaterületről, vonjuk be takarófóliával a padlót, ablakokat, és az esetlegesen ott maradt berendezést is, ragasszunk fel maszkolószalagot a kapcsolókra, ajtó- és ablakkeretekre, élekre.

kep_1.JPG

A falhibákat javítsuk glettanyaggal. Mielőtt nekilátnánk a glettelésnek, a laza, málló részeket távolítsuk el, majd portalanítsuk a felületet, hiszen az új festékréteg csak így tud megfelelően tapadni.

kep_2.JPG

Ha körültekintően készítjük elő a felületet, elkerülhetjük, hogy például foltos vagy csíkos legyen a végeredmény. Hogy biztosan ne kövessünk el hibát a falfestés során, nézzük meg a következő videót, melyből kiderül, mire kell még ügyelnünk!

2. Ügyeljünk a biztonságra

Létra használatakor ellenőrizzük annak állapotát, és hogy stabil-e, meg tudjuk-e támasztani jól a talajon. Kerüljük a papucsban vagy mezítláb létrázást, viseljünk zárt cipőt! Ne vigyünk fel a magasba nehéz vödröket, csak kisebb adag festékkel dolgozzunk.

3. Festékválasztás

A megfelelő festék kiválasztása is félsiker, hiszen rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg ezen a lépésen. Hogy egyrétegben is használható vagy több réteget igénylő alapanyagot választunk, a fal állapotától is függ, nem mindegy, hogy egy újszerű, tiszta, fehér felületről van szó vagy egy korábban többszörösen átfestett falszakaszról, de az is befolyásolhat minket a választásban, hogy milyen igénybevételnek van kitéve a felület.

Előterekbe, gyerekszobákba, konyhába érdemes mosható, dörzsölhető festéket választani, például a Poli-Farbe Platinum matt latex falfestéket. Jó döntés, ha az egyrétegben is felhordható, csepegésmentes Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestéket választjuk, amelynek extra nagy fedőképessége tartós felületet és színt biztosít. A megfelelő árnyalat érdekében végezzünk kisebb felületen próbafestést, majd száradás után eltérő fényviszonyokban is nézzük meg a felhordott színeket.

kep_3.JPG

4. Erre figyeljünk festés közben

Tartsuk be a gyártó által javasolt hígítási arányokat és a festékdobozon jelölt száradási időket! Ha túl hamar látunk neki a következő réteg felhordásának, előfordulhat, hogy a festés hibás, csúnya lesz a nedves falréteg miatt. Munkavégzés közben érdemes sokat szellőztetni!

Felújítás közben – különösen, ha porló vagy erősen maró anyaggal dolgozunk – javasolt maszkot viselni. Gondoljunk a környezetünkben élőkre is: gyerekek, idősek és háziállatok ne tartózkodjanak a helyiségben a munkavégzés ideje alatt.

A mennyezetfestéshez érdemes teleszkópos nyelet használni, csak a gyakorlott felújítók használjanak létrát. Érdemes nappali fénynél végezni ezt a munkafolyamatot, és mindig a bejövő fény (tehát az ablakok) irányából befelé haladjunk.

Ha maszkolószalagot használtunk a széleknél vagy a minták rajzolásához, félszáraz állapotban húzzuk le a felületről határozott, folytonos mozdulattal, 45 fokos szögben tartva a szalagot.

kep_4.JPG

5. A dekorálásnak csak a képzelet szabhat határt

A barkácsolásba és a festésbe akár a család többi tagját is bevonhatjuk, ami újabb színes program mindannyiunk számára. Ne feledjük, hogy a dekorálásnak csak saját képzeletünk szabhat határt, az alkotás során pedig csak úgy repül az idő! A Poli-Farbe blogján számtalan könnyedén elkészíthető DIY ötletet és megoldást találunk. Olyan tippeket és ötleteket olvashatunk lakberendezőktől és enteriőr-stylistoktól, amelyek a legújabb trendeket hozzák el otthonunkba. Maradjunk otthon, maradjunk kreatívak!

kep_5.jpg

Fotók: Poli-Farbe Kft.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

ELŐTTE-UTÁNA
Régi bútor új ruhábanOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP