hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Ollóélezés és grilltisztítás: az alufólia 5 meglepő felhasználási módja

Minden háztartásban jól jöhet egy tekercs alufólia. Nemcsak azért, hogy alkalomadtán befedjük vele a tányérokat vagy belecsomagoljuk a szendvicseket, ezeken kívül is nagy hasznát vehetjük. Cikkünkben olyan felhasználási módjait mutatjuk meg, amelyeket lehet, hogy még te sem ismertél.

Grill tisztítása

A grillsütőt senki nem szereti takarítani. Szerencsére ha van otthon alufólia, ez is könnyebben megy, nem kell órákig sikálgatni. Csak gyűrj össze egy adag fóliát és az így kapott gömbbel kezdd el dörzsölgetni a grillsütő rácsát, felületét. A rátapadt maradék könnyen lejön róla, hatékonyabb ez a megoldás, mint bármely más súrolószivacs.

Olló élesítése

Ha már életlenné vált az olló, és nincs hozzá megfelelő eszközöd, amivel élesíthetsz rajta, akkor se dobd ki. Tépj le néhány lapnyit az alufóliából, tedd őket egymásra és az ollóval vágdosd szét őket. Vágás közben észrevétlenül élesebbé válik.

ollo.jpg

Madárriasztó

A seregély igen nagy kárt tud tenni a gyümölcsöskertben, hiszen szereti megdézsmálni a termést, ezért mindenképp távol kel őket tartani. Ezen segíthet például egy madárijesztő, de van rá egy egyszerűbb megoldás is: alufóliából szakíts le néhány csíkot és ezeket kösd a fa ágaira. A seregély nem szereti a csillogó dolgokat, ezért nem fogja többé megközelíteni a fákat.

Gyorsabb vasalás

Ha szeretnél gyorsabban végezni a vasalással, vesd be az alufóliát. Húzd le a vasalódeszka huzatát, tegyél a deszkára alufóliát és húzd vissza rá a huzatot. Ha így vasalod a ruhákat, sokkal gyorsabban végezhetsz, az alufólia ugyanis visszaveri a hőt és így még a ruhákat sem kell megfordítanod a deszkán.

vasalas.jpg

Ezüstékszerek tisztítása

Az ezüstből készült dolgok előbb-utóbb elvesztik fényüket és kopottá válnak az őket ért szennyeződések miatt. Szerencsére ettől könnyen meg lehet szabadulni, csak tegyél néhány alufólialapot egy edény aljára és töltsd fel meleg vízzel. Tedd bele az ékszereket és az evőeszközöket, és ha egy óra elteltével kiveszed őket, újra csillogni fognak.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP