hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Viharlámpát készítettünk Fejős Évával

Nemrég Fejős Éva írónővel kézműveskedtünk. Egy szuper viharlámpát készítettünk közösen, amihez makramé csomózásra volt szükség. Mutatjuk, hogyan csináltuk!

Hozzávalók • nagyméretű befőttesüveg • türkizkék üvegfesték • szivacsecset • 1 méter kötél • kenderszál • 2 db kulcskarika • melegragasztó

Mosogasd el alaposan a befőttesüveget és szárítsd meg. Egy kis tálkába önts ki üvegfestéket, mártsd bele a szivacsot, és egyenletesen tunkold körbe kívülről az üveget. Hagyd megszáradni.

Vágj a kötélből a befőttesüveg szájának megfelelő méretű darabot, és hurkolj rá 8 darab kb. 150 cm hosszú, félbehajtott kenderszálat. A vastag kötél két végét ragaszd össze úgy, hogy a körbefogja a befőttesüveg száját. Rendezd el egyenletesen a szálakat az üveg szájánál, majd az egy hurokhoz tartozó szálakat külön-külön csomózd össze a szomszédos hurok egy-egy szálával, így alakítsd ki az első sort a csomókból.

Az újabb sorhoz megint válaszd szét az egy csomóhoz tartozó szálakat, és csomózd össze a szomszédos szállal. Így készíts sorokat az üveg aljáig. Az üveg alján kötözd össze a szemben álló szálvégeket, de ne középen, mert akkor nem áll meg az üveg, hanem mindig következetesen az egyik, majd a szemközti szélhez közel. Vágd le a felesleges szálvégeket.

Szabj egy 30 cm-es darabot a kötélből, és ragassz a két végre egy kenderszál hurkot, amire előzőleg húzd rá a kulcskarikát. Tekerd körbe, és ragasztóval rögzítsd a szálvéget. Vágj egy újabb kötéldarabot az üveg szájának megfelelő méretben, bújtasd a két kulcskarikába, majd rögzítsd ugyanúgy a befőttesüveg szájához, mint a korábbi kötelet. Ragassz egy kagylót a kötélvégek elé.

viharlampa8.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


NAPPALI
Diy rózsafa


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP