hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Mesés ékszerek papírból: nézd meg Quilling Boszi munkáit

Percze Edit aprócska papírcsíkokból, quilling technikával készít csodaszép ékszereket. Hogy hogyan vált szenvedélyévé ez a különleges hobbi és mi az, ami inspirálja, elmesélte a Praktika magazinnak.

Mesélj egy kicsit magadról! Mikor és hogyan ismerkedtél meg a quilling technikával?

Percze Edit vagyok, Békéscsabán születtem, és azóta is itt élek. 2013 nyarán kezdtem el a quilling technikával foglalkozni. Az egész úgy kezdődött, hogy a húgom vásárolt egy quilling ékszert Budapesten. Megmutatta nekem, és nagyon megtetszett. Soha előtte még csak nem is hallottam erről a technikáról. Természetesen azonnal utánanéztem az interneten, hogy is kell ezt csinálni, mi kell hozzá, mennyire bonyolult.

quilling1.jpg

Mi az, ami megtetszett benne?

Teljesen elbűvölt, amit a neten találtam. Azonnal tudtam, hogy ezt szeretném csinálni. Az azóta eltelt 7 év alatt szinte alig volt nap amikor nem tekergettem. Ékszerek készítésével kezdtem, és később folytattam képekkel, karácsonyfadíszekkel, mécsestartókkal, hajcsatokkal és számtalan mással is. De az ékszerek az örök szerelem.

Mennyi idő, míg elkészül egy-egy darab?

Hogy mennyi időbe telik elkészíteni egy-egy darabot, az nem csak a minta bonyolultságától függ, hanem attól is, mikor jutok el oda egy ékszerrel, hogy már nekem is tetszik. Soha nem tervezem meg előre az ékszereket, mindig egyik minta hozza magával a folytatást. Azt szoktam mondani, hogy nem elkészíteni tart sokáig, hanem kitalálni a dizájnt.

3..jpg

A quillingen kívül készítesz esetleg mást is? Vagy van olyan technika, amivel szívesen megismerkednél?

A quilling előtt kb. 20 évig gyöngyöt fűztem, úgyhogy nekem mindig is szükségem volt az alkotásra. Ebben a technikában számomra több lehetőség van: színben, formában, jobban ki tudom élni a kreativitásomat. Számomra az alkotás a feszültség levezetése, vagy éppen az aktuális hangulatom leképezése. Ez meglátszik az ékszereimen is. Vannak játékos, színes darabok, és visszafogott színárnyalatos, ill. elegáns fekete - fehér vagy tiszta fehér ékszereim is.

Milyen visszajelzések érkeznek a munkáidra?

Szerintem bátran mondhatom, hogy a vevőim szeretik a munkáimat. Ezt jelzi, hogy visszatérő vevőim is vannak. Munkáim nagyon sok helyre eljutottak pl. Hollandia, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Svájc, USA, Kanada, Peru.

quilling2.jpg

Miből merítesz inspirációt?

Nagyon sokat használom a Pinterestet. Innen tudok a legjobban inspirálódni. Ha meglátok valamit, ami megtetszik, már azon agyalok, hogy készítsem el a saját stílusomban.

Edit további munkáit a Quilling Boszi Facebook-oldalon nézheted meg!

Legnépszerűbb témák


INSPIRÁCIÓ
EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Romantikus alkotásokOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP