hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Varázslatos papírvirágokat készítettünk Tomán Szabinával

Tomán Szabina nemrég a Praktikánál vendégeskedett és örömmel vállalkozott arra, hogy velünk együtt elkészítsen egy mesés papírcsokrot. Ha szeretnéd, hogy otthonodat minden évszakban virágok díszítsék, vágj bele te is!

Hozzávalók • szívószál • 3 és 2,5 cm átmérőjű fagolyók • vastag virágkrepp: pink, halvány rózsaszín, sötétzöld • sárga vékonyabb krepp-papír • sárga virágbibe • zöld kreppszalag • pink pecsét vagy pasztellkréta • szívószálak • méretre vágott zöld virágkötöző drót • melegragasztó, stiftes papírragasztó, olló, mosogatószivacs, cikcakkolló, vonalzó

Virág

Tekerj össze 3 pár sárga virágbibét, majd melegragasztóval rögzítsd a fagolyóban. A lyuk másik oldalába ugyanígy ragassz szívószálat, ez lesz a virágod alapja. Sárga krepp-papírból vágj le 6x15 cm-es téglalapokat, az egyik hosszanti oldalát cikcakkollóval. A cikkcakkok mentén ollóval vagdosd be a papírt nagyjából 2,5 cm mélységig. A fagolyót kend be papírragasztóval, majd simogasd rá a sárga krepp-papírt úgy, hogy a bevágott részek alját benyomkodod a bibék alá. Vágd ki a szirmokat és a zöld leveleket.

Egy virághoz 16 db sziromra és 3 db csészelevélre lesz szükséged. Ezeket nem kell egyenként kivágni, 5-6 réteg kreppet összefoghatsz, így gyorsabban haladhatsz. Ha világos a szirmod és színezni szeretnéd, akkor kenj pasztellkrétát egy vizes szivacsra, majd ezzel simítsd át a szirmok szélét. A szirmoknak adj öblös formát úgy, hogy a felső részüknél széthúzod a kreppet.

A szirmok alját papírragasztóval kend be, és egyesével kezdd el feltapasztani a sárga kreppel fedett golyós alapra. Használj legalább16 db szirmot. Az alját 3 db csészelevéllel zárd le, de ezeken előbb húzz végig egy vonalzót, hogy ívesek legyenek. Végül zöld kreppszalaggal tekerd végig a szívószálat. A szalag akkor válik öntapadóssá, ha kicsit széthúzod.

toman2.jpg

Bimbó

Az alap a fagolyóból és szívószálból áll. Kisebb szirmokkal dolgozz, kelleni fog hozzá 6 db rózsaszín és 5 db zöld színű. A fagolyó tetején a lyukat először el kell fedned úgy, hogy ráragasztasz egy négyzet formájú rózsaszín kreppet. Formázd a szirmokat, majd rétegezve ragaszd fel, az előzőhöz képest kissé elcsúsztatva. A zöld szirmokkal fejezd be, majd tekerd körbe a szívószálat a zöld kreppszalaggal.

Levelek

Vágd ki a hosszúkás és a szélesebb leveleket. Ragasztózd be a zöld drótot olyan hosszúságban, mint a leveled, majd illeszd annak közepére, hajtsd félbe a papírt és nyomd rá a drótra. Szedd szét, és hajlítsd ívesre a drótot. Egy drótra 3 levelet tegyél. Vonalzóval húzd át őket, hogy ívesek legyenek, majd a fő levél alá ragaszd fel őket csak a végüknél fogva.

toman1.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

ÚJDONSÁGOK
Csak papír és olló
ÚJDONSÁGOK
Papírcsipkék

ÚJDONSÁGOK
Meseváros papírból


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP