Téli dekoráció
Gyűjts a hecsedli mellé más terméseket és színes leveleket is, kösd csokorba vagy tűzd egy koszorúalapra és máris kész a hangulatos őszi dekoráció. Akár más bogyós gyümölccsel, ágakkal vagy virágokkal is kombinálhatod.
Csipkebogyó lekvár
A termés nem csak dekorációnak, hanem teának és lekvárnak is kiváló alapanyag. Számos vitamint tartalmaz, immunerősítő és stresszoldó hatású.
Hozzávalók • 1 kg átpasszírozott csipkebogyó • 60 dkg cukor • 1 késhegynyi szalicil (üvegenként)
A csipkebogyót alaposan mosd meg. Mindkét végéről vágd le a szárát és a száraz virágmaradványt. Annyi vízzel tedd fel főni, amennyi bőven ellepi. Ha megpuhult, apró lyukú szűrőn 8-10 szemenként az evőkanál hátoldalával paszírozd át. Az így kapott gyümölcsvelőt mérd le, és kg-ként kb. 60 dkg kristálycukorral keverd el. Állandó kevergetés mellett 1/2 órát főzd. Amikor leveszed a tűzről, keverj bele késhegynyi szalicilt. Töltsd kiforrázott kisméretű üvegekbe. Az üveg tetejét csak akkor tedd rá, ha a lekvár már kihűlt.
Fotók: Pixabay
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva