hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Mécsestartó betongyurmából

A kreatív betonnal és annak egy új változatával, a betongyurmával bárki egyedi dekorációt készíthet az otthonába.

Nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb alapanyag kézművesek körében, mivel csak vizet kell adni hozzá, hogy – kis túlzással – szinte már a konyhaasztalon is sikerrel tudjunk kisebb betontárgyakat formálni belőle. A betongyurmát számtalan módon használhatod: szabadon alakíthatod, gyúrhatod, nyújthatod, a kész alkotást pedig kiégetned sem kell, a levegőn keményre szárad és időjárásállóvá válik. Egy nap után tetszés szerint tovább dekorálhatod, festheted, dekupázsolhatod, füstfóliázhatod a felületet.

KZ_4178_OK.jpg
Nagyjából egy órád van, hogy a bekevert gyurmával dolgozz, utána elkezd keményedni. Közben kevés vízzel újra gyúrhatóvá teheted. 

Hozzávalók • betongyurma  füstfólia-ragasztó és bronz füstfólia  folpack fólia • lufi • sodrófa

Keverd be a betongyurmát: 9 rész porhoz fokozatosan adagolj 1 rész vizet. Ha túl száraznak érzed, apránként adj még hozzá vizet, hogy jól gyúrható legyen. Folpackon nyújts ki egy adag gyurmát, a széle nem baj, ha szabálytalan marad. Tegyél a közepére egy nem egészen felfújt lufit és a folpack széleit fogva csomagold be a gyurmalappal. Csavard össze a fólia sarkait és hagyd száradni. Szúrd ki a lufit, és ha leeresztett, óvatosan vedd ki a formából.

A többi fázisért kattints a képre!

Kenj füstfólia-ragasztót a forma belsejébe és ha színtelenre száradt, simíts bele füstfóliát, és puha ecsettel nyomkodd a ragasztóba. A felesleget söpörd le az ecsettel, a nagyobb darabkákat felhasználhatod az üresen maradt részeken.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Rozmaringos báránylevesOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP