Nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb alapanyag kézművesek körében, mivel csak vizet kell adni hozzá, hogy – kis túlzással – szinte már a konyhaasztalon is sikerrel tudjunk kisebb betontárgyakat formálni belőle. A betongyurmát számtalan módon használhatod: szabadon alakíthatod, gyúrhatod, nyújthatod, a kész alkotást pedig kiégetned sem kell, a levegőn keményre szárad és időjárásállóvá válik. Egy nap után tetszés szerint tovább dekorálhatod, festheted, dekupázsolhatod, füstfóliázhatod a felületet.
Nagyjából egy órád van, hogy a bekevert gyurmával dolgozz, utána elkezd keményedni. Közben kevés vízzel újra gyúrhatóvá teheted.
Hozzávalók • betongyurma • füstfólia-ragasztó és bronz füstfólia • folpack fólia • lufi • sodrófa
Keverd be a betongyurmát: 9 rész porhoz fokozatosan adagolj 1 rész vizet. Ha túl száraznak érzed, apránként adj még hozzá vizet, hogy jól gyúrható legyen. Folpackon nyújts ki egy adag gyurmát, a széle nem baj, ha szabálytalan marad. Tegyél a közepére egy nem egészen felfújt lufit és a folpack széleit fogva csomagold be a gyurmalappal. Csavard össze a fólia sarkait és hagyd száradni. Szúrd ki a lufit, és ha leeresztett, óvatosan vedd ki a formából.
A többi fázisért kattints a képre!
Kenj füstfólia-ragasztót a forma belsejébe és ha színtelenre száradt, simíts bele füstfóliát, és puha ecsettel nyomkodd a ragasztóba. A felesleget söpörd le az ecsettel, a nagyobb darabkákat felhasználhatod az üresen maradt részeken.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva