hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Pirográfia - 3 édes letölthető mintával

A natúr fa közkedvelt alapanyaga számos használati tárgyunknak, melyek Nagy Klaudia égetett mintáitól szinte életre kelnek. Az NK Design workshopján kipróbáltuk a pirográfiát.

Nem is sejtettük, hogy létezik egy cseppnyi natúr természetesség Budapest belvárosának szívében. A zsúfolt utcák zsezsgésével a lelkünkben léptünk be Klaudia nyugodt világba, és egy pillanat alatt mintha fényévekre kerültünk volna a rohanó mindennapoktól. A sok fa, a melegség és a tea finom illata megteremtette az ihletett atmoszférát. A kis műhelyben minden adott, ami a szabad alkotáshoz szükséges, megfelelő eszközök, tér, sok alapanyag és jó társaság.

_MG_5522_ok.jpgKlaudia elmesélte, hogy nemrég alakította ki ezt a helyet, az után, hogy többször próbált kávézókban, vagy más közösségi terekben workshopot tartani, ám a nyüzsgés, a nem megfelelő, kényelmetlen helyszín nem tudta megadni azt, amit egy saját alkotásra tervezett tér biztosíthat. Itt végre megoszthatja azt az örömöt másokkal, amit neki jelent a pirogravírozás. Hiszen sok évbe telt, mire dániai tartózkodása idején megismerkedett az égetéssel, és a fából készült tárgyak is itt kerültek közel hozzá. Nekünk nem kell Dániáig mennünk, elég ellátogatnunk a 7. kerületbe.

Az NK Designra jellemző, hogy olyan használati tárgyakon jeleníti meg a képi világát, amik körülvesznek minket a hétköznapokban. Sok konyhai eszköz és tárolásra alkalmas tárgy kap szép égetett dekorációt.

_MG_5554_ok.jpg

A tervezési folyamatot segíti, hogy számos minta közül lehet választani. A grafikák között voltak egyszerű gyümölcs-, zöldségmotívumok, és jellegzetes, kedves kis figurák is. Tervezés és másolás után jött az égetés. A pirográf használata egyszerű, ám először érdemes egy próbafára felvinnünk néhány vonalat, hogy érezzük, miként kell tartani, milyen gyorsan kell mozgatni a forrasztót. Az aprólékos minta is gyorsan elkészül.

_MG_5570_ok.jpg

Tipp A pirogravírozóhoz többféle fej van, az egyszerű rajzoláshoz és akár kész minták égetéséhez is találunk megfelelőt.

A fa erezete befolyásolja a minta kialakulását, hiszen a különböző felületek nem egyformán égnek. Még egy másolt grafikát is sajátunknak érezhetünk az anyag egyedisége miatt.

A képekre kattintva letöltheted a grafikákat nagy méretben és máris rajzolhatod a mintákat a pirogravírozóval. A képek csak saját használatra ingyenesek! 

animals_53876-64358.jpg

beautiful-flowers-collection-hand-drawn-style_23-2148319666.jpg

indian-mandala_1159-4160.jpg

fotó: archív, freepik

 

CÍMKÉK: fa natúr pirográfia
Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP