hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Hasznosítsd újra: szélcsengő fémhulladékból

Te hová dobod az üdítős aludobozt vagy az alufóliát? Gyűjtsd szelektíven a fémeket, ezzel sokat tehetsz földünk nyersanyagkincsének megőrzéséért. A hulladékot újra is hasznosíthatod: akár egy ilyen csodaszép szélcsengőt is készíthetsz belőle.

Hozzávalók • 3 db kis konzervdoboz • fagyöngyök • madzag • 2 db uszadékfa  • 20 db csörgő • 11 db kulcskarika • 3 db fémcsengő • melegragasztó • kék, világoskék, fehér akrilfesték • maszkolószalag

Az uszadékfák végein maszkolj ki egy-egy részt, és fesd le kék akrilfestékkel. A kis konzervdobozokat mosd ki, és ezeknek az oldalát is színezd kékre. A fagyöngyök egy részét is fesd át, néhányat teljesen, néhányat csak félig, de mindenképpen maradjon natúr színű is.

A konzervdobozokat tedd az asztalra, a nyitott részükkel lefelé. Alapozd le a hátoldalak középső részét fehér akrilfestékkel. Száradás után fess az egyikre madárkát, a másikra szitakötőt, a harmadikra pedig pillangót. Ha szabadkézzel nem megy, akkor a sablon alapján indigóval másod fel a körvonalakat a dobozokra, és ezeket töltsd ki a kék különböző árnyalatait és a fehér színt használva.

A madzaggal szorosan kösd össze a két uszadékfa minkét végét. Köss három kb. 35 cm-es madzagot az uszadékfákra, egyenlő távolságra egymástól, majd fűzz mindegyikre fagyöngyöket úgy, hogy alattuk egy-egy csomót kötsz. Egy-két csörgőt is fűzz közéjük.

Ha elég hosszúnak érzed a sorokat, akkor köss a madzagok végére egy-egy kulcskarikát, majd ezekhez ragaszd melegragasztóval a konzerveket. Vágj 3 db 25 cm-es madzagot. Ezek egyik végét csomózd egy fémkarikára, és fűzz fel rájuk fagyöngyöket, csörgőket, a végükre pedig kötözz egy csengőt. Mindegyik konzervdoboz aljára rögzíts egyet melegragasztóval.

Az uszadékfák két végére rögzíts 3 szálból összefont kötelet, majd a neked tetsző távolságban csomózd össze a kettőt, ez lesz az akasztója a szélcsengődnek.

szelcsengo1.jpg

Legnépszerűbb témák


ÚJRAHASZNOSÍTÁS

MENTSD MEG A FÖLDET!
Horgolj pólófonalból tárolót!
ELŐTTE-UTÁNA
Horgolt virágdíszek
MENTSD MEG A FÖLDET!
Bőrápolás természetesenEZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP