hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Valentin-napi desszertek egészségesen: palacsinta és csokis csiga recept

Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger szerint a szerelmesek napja jó alkalom egy kis közös ünneplésre, s valami finom újdonság kipróbálásra. Két izgalmas receptet is megoszt velünk, amit a legnagyobb szerelemben is könnyen, gyorsan el lehet készíteni.

Bár a szerelmesek ünnepét nem mindenki tartja számon, mégis jó alkalom lehet ez a nap arra, hogy készítsünk valami finom édességet, és együtt töltsünk egy kis időt azzal, aki igazán fontos számunkra. Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger szívesen ünnepli a Valentin-napot, de azért nem viszik túlzásba párjával. „Egy édesség sosem lesz igazán diétás, ez azonban nem jelenti azt, hogy egészségtelennek kell lennie. Már pár apró változtatással is sokat tehetünk azért, hogy a desszertek is jobban megfeleljenek a tudatos táplálkozás elveinek: a fehérlisztet lecserélhetjük teljes kiőrlésűre, a cukrot pedig eritritre. Ettől még a legtöbb édesség ugyanolyan élvezhető marad, szinte fel sem tűnik a különbség" - vallja Kriszti.

Ha a hétköznapokban tudatosak maradunk, akkor az ünnepi alkalmakkor, például egy Valentin-napi vacsorán, megengedhetjük magunknak, amit megkívánunk. A lényeg az egyensúly, és a nyitottság. Merjünk új dolgokat kipróbálni, hiszen lehet, hogy megszeretjük őket!

„A rózsaszínben pompázó céklás palacsinta épp ilyen: talán furcsának hangzik, de ilyen kis mennyiségben egyáltalán nem érződik a cékla íze, viszont csodás színt ad az ételnek, ráadásul jó módszer ez arra is, hogy egy antioxidánsokban gazdag zöldséget belecsempésszünk a menübe, akár gyerekeknek is" – mondja Kriszti.

Ha a hagyományosabb finomságok között keresgélünk, akkor a fehércsokis-málnás csiga azért remek választás, mert tökéletes példa arra, hogy pár apró változtatással egy közkedvelt édesség is lehet egészségesebb.

desszert3.jpg

Céklás-túrós palacsinta

Hozzávalók (2 darabhoz): A tésztához 50 g zabpehelyliszt, 10 g eritrit, 1 db tojás, 20 g nyers cékla, 1 dl növényi tej, kókuszolaj a sütéshez. A töltelékhez 120 g zsírszegény túró, 30 g eritrit, fél citrom, 1 ek. vanília aroma.

Elkészítés: Tegyük turmixgépbe a lisztet az eritrittel, a tojással, a meghámozott, felkockázott nyers céklával és a növényi tejjel, majd turmixoljuk teljesen folyékonyra. Kókuszolajjal vékonyan megkent palacsintasütőben süssünk két palacsintát. A cékla és a zabliszt miatt könnyebben szakadhat, így csak akkor fordítsuk meg őket, ha már egész biztosan jól megsült az egyik oldal. A töltelékhez keverjük össze a túrót az eritrittel, a citrom reszelt héjával és a vanília aromával. Töltsük meg vele a palacsintákat és eperrel vagy más friss gyümölccsel tálaljuk.

desszert1.jpg

Málnás-fehércsokis csiga

Hozzávalók (10-12 darabhoz): 125 g teljes kiőrlésű liszt, 125 g durum fehérliszt, 1 ek búzasikér, 20 g élesztő, 1 dl tej, 1 ek. cukor, 1 db tojás, 40 g vaj, 30 g eritrit. A töltelékhez 150 g fagyasztott málna, 10 g chia mag, 50 g eritrit, 50 g vaj, 1 db tojás. A tetejére: porrá őrölt eritrit, 30 g cukormentes fehércsokoládé.

Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, amiben előzőleg elkevertük a cukrot. A liszteket és a sikért keverjük össze, tegyük hozzá az olvasztott vajat, az egész tojást, a felfutott élesztőt és az eritritet. A robotgép dagasztó karjával alaposan gyúrjuk össze a tésztát, takarjuk le, és meleg helyen kelesszük egy órát.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki. A málnát olvasszuk fel, keverjük össze az eritrittel és a chia maggal. Várjunk kicsit, amíg a chia mag felszívja a folyadékot, közben kenjük meg a tésztát vajjal. Erre kerül a málnalekvár, majd a tésztát tekerjük fel a hosszabbik oldala mentén. Éles késsel vágjuk 2-3 cm széles darabokra és tegyük kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) magas falú tepsibe. A tetejét kenjük meg felvert tojással. Kelesszük további 20 percig, majd 180 Celsius-fokos sütőben süssük 18 percig. A kész csigákat szórjuk meg poreritrittel és csorgassunk olvasztott fehércsokit a tetejére, ezzel ellensúlyozva a málna savanykás ízét.

desszert2.jpg

Még több fitt receptet találsz Gökler Kriszti Instagram-oldalán!



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP