Hozzávalók / 4 adag
Tészta
2,5 dl víz, 100 g vaj, 2 ek cukor, 1 csipet só, 140 g finomliszt, 3 db tojás, 5 dl napraforgóolaj
Egy közepes méretű, vastag falú edénybe öntsd bele a vizet, add hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd az egészet forrald fel. Vedd alatta kisebbre a lángot, és öntsd bele a lisztet, majd egy fakanállal azonnal kezdd el kavarni. Ha a tészta összeállt egy gombócba, és vékony filmréteggel vonta be az edény alját és oldalát, akkor húzd le a tűzről.
Üss a masszához egy tojást, és elektromos robotgéppel jól dolgozd össze, majd ezt ismételd meg egyenként a maradék két tojással is. Töltsd a tésztát habzsákba, és szereld fel rá a csillag alakú nyomóformát.
Az olajat egy serpenyőben forrósítsd fel, majd a habzsák segítségével nyomj 10 centis tésztadarabokat a zsiradékba. 4-5 percig süsd, közben forgasd meg, majd szűrőkanállal szedd át papírtörlővel bélelt tányérral.
Fahéjas cukor
5 ek cukor, 1,5 teáskanál fahéj
Keverd össze egy tányérban a cukrot a fahéjjal, és hempergesd meg benne a fánkokat. Önmagában vagy forró csokoládéval azonnal tálalhatod.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva