hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Churros farsangra

A farsangi szezonban próbáld ki a spanyolok imádnivaló fánkját, a churrost. 

Hozzávalók / 4 adag

Tészta

2,5 dl víz, 100 g vaj, 2 ek cukor, 1 csipet só, 140 g finomliszt, 3 db tojás, 5 dl napraforgóolaj

Egy közepes méretű, vastag falú edénybe öntsd bele a vizet, add hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd az egészet forrald fel. Vedd alatta kisebbre a lángot, és öntsd bele a lisztet, majd egy fakanállal azonnal kezdd el kavarni. Ha a tészta összeállt egy gombócba, és vékony filmréteggel vonta be az edény alját és oldalát, akkor húzd le a tűzről.

Üss a masszához egy tojást, és elektromos robotgéppel jól dolgozd össze, majd ezt ismételd meg egyenként a maradék két tojással is. Töltsd a tésztát habzsákba, és szereld fel rá a csillag alakú nyomóformát.

Az olajat egy serpenyőben forrósítsd fel, majd a habzsák segítségével nyomj 10 centis tésztadarabokat a zsiradékba. 4-5 percig süsd, közben forgasd meg, majd szűrőkanállal szedd át papírtörlővel bélelt tányérral.

Fahéjas cukor

 

5 ek cukor, 1,5 teáskanál fahéj

Keverd össze egy tányérban a cukrot a fahéjjal, és hempergesd meg benne a fánkokat. Önmagában vagy forró csokoládéval azonnal tálalhatod.

CÍMKÉK: churros fánk farsang


hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk


DESSZERTEK
Churros farsangra










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP