hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Klasszikus francia sütemény: így készítsd el otthon az ekler fánkot

A hagyományos francia eclair fánk hasonlít a klasszikus képviselőfánkhoz, de a krém ízesítése eltér és a tetejét csokoládéba mártjuk a díszítésnél. A Bonami.hu jóvoltából most kipróbálhatod ezt az egyszerű receptet Te is!

Az ekler fánktészta elkészítése

  • A tésztát nem nehéz elkészíteni, a legnehezebb része maga a sütés - soha ne nyisd ki a sütőt sütés közben, a hirtelen hőmérsékletcsökkenés miatt a tészta összeeshet és ezt nem lehet helyrehozni. 
  • A tészta sütésénél az alsó és felső sütésű beállítást válaszd, ne a forró levegőset.
  • A tésztát körülbelül 1 cm átmérőjű lyukon, fokozatosan nyomd ki egy sütőlapra. Az ekler fánkok körülbelül 6-10 cm hosszúak legyenek. Mi 7 cm hosszúra készítettük el őket. 
  • A töltelékhez egy keskeny és hosszabb töltőhegyre lesz szükséged. Ha nincs, akkor a fánkokat vágd fel hosszában. A krém elkészítésekor mindig azonos hőmérsékletű összetevőket használj.

Milyen összetevőkre lesz szükséged a fánk elkészítéséhez?

Hozzávalók a tésztához:

  • 125 ml tej 
  • 125 ml víz 
  • 100 g vaj 
  • 1 evőkanál cukor 
  • 150 g sima liszt 
  • 3-4 tojás 
  • csipet só 

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 ml tej 
  • 1 vanília puding 
  • 100 g cukor, 
  • 1 evőkanál vaníliás cukor 
  • 3 tojássárgája 
  • 150-200 ml tejszínhab 
  • gyümölcspüré/lekvár ízlés szerint 

És a díszítéshez: 

  • friss málna 
  • szárított málna 
  • 100 g minőségi csokoládé (legalább 55% kakótartalommal), 
  • 2 teáskanál kókuszolaj (kihagyható)

Ez a mennyiség körülbelül 20-25 darab fánk elkészítéséhez elegendő.

ekler.jpg

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP