hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Rozmaringos narancslikőr

Fanyarédes narancsillat lengi be az otthonokat karácsony táján, hisz ilyenkor ezt a déli gyümölcsöt nemcsak nyersen fogyasztjuk, de kerül belőle a süteményekbe, sültek mellé is, és likőrnek is nagyon finom.
Az illatos itókával vendégeinket, családtagjainkat kényeztethetjük, sőt ajándékként is szóba kerülhet. A rozmaring fűszeres aromája a narancs íz- és illatanyagaival különleges kompozíciót alkot. Hagyjunk elég időt, hogy az ízek jól összeérjenek, ezért legalább négy héttel az ünnep előtt kezdjünk az elkészítésébe.
 
Hozzávalók:
4 narancs
1 citrom
20 dkg cukor
1/2 dl víz
1/2 liter vodka
1 ág friss rozmaring és narancshéjkarikák

A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, ha kihűlt, öntsük bele a vodkát.
Három narancsot és egy citromot hámozzunk meg úgy, hogy ne maradjon rajtuk a héj fehér részéből semmi, aztán vágjuk fel mindet vékony karikákra. Egy narancsról spirálvonalban, vékonyan vágjuk le a héját.
Tegyük egy nagyobb befőttes üvegbe a gyümölcsszeleteket, a héjat és a vodkás szirupot, majd fedjük le. Hagyjuk így állni két hétig, de közben naponta keverjük fel, hogy összeérjenek az ízek. Az immár majdnem kész narancslikőrt két hét után szűrjük át finom tüllön vagy gézen, és töltsük csinos üvegekbe.
További ízesítésként és díszítésként állítsunk bele egy ág friss rozmaringot narancshéjkarikákkal, és zárjuk le az üveget. Még legalább két hétig kell érnie, hogy a rozmaring aromájával kiteljesedjen a likőr íze.  

Amikor leszűrjük a likőrt, a visszamaradó gyümölcshúst, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukorral főzzük fel – ízesíthetjük még fahéjjal, szegfűszeggel, esetleg gyömbérrel is. Így ráadásként remek dzsemet kapunk, ami kitűnően illik az ünnepi reggelikhez.

fotó: gasztorcoach



hirdetés


Legnépszerűbb témák


DESSZERTEK




EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP