Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Harcsafilé sós rétessel

Egyszerű és finom harcsafilét sütött Borbás Marcsi, ami nemcsak ünnepekkor kerülhet a család asztalára. Az étel pontyból is ugyanúgy elkészíthető, az is legalább ennyire ízletes lesz.
Ha egy ilyen könnyű és ízletes halétel bekerül a kedvenceink közé, az már komoly lépés a változtatás felé, ugyanis halfogyasztásunk messze elmarad az európai átlagtól. Hogy eléggé alkalmi fogás legyen a harcsafilé, Marcsi megálmodta hozzá köretnek ezt a rikottás-snidlinges, fűszeres-sós rétest, ami éppen megfelelő kísérőnek bizonyult a pirosra sült harcsaszelethez. A halak mellé cikkekre vágott citromot is kínáljunk mindig, hogy mindenki saját ízlése szerint tehesse pikánsabbá ételét. A saláta sem maradhat el, már csak szép, színes látványa miatt sem. Az öntet legyen egyszerű, citromlével és kevés olívaolajjal ízesítve.
 

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
4 harcsafilé
1 kk. só
4 ek. mustár
4 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 csomag réteslap
3-4 ek. zsemlemorzsa
2-3 ek. olaj
25 dkg rikotta
1 kg krumpli
3 tojásfehérje
1 tojássárgája
nagy csokor snidling
só, bors, őrölt szerecsendió

A harcsafilé
Vásárlásnál figyeljünk arra, hogy olyan filét vegyünk, aminek ép a bőre. Amikor készítjük a halat, először éles késsel, sűrűn egymás mellett, a bőréig beirdaljuk, ezzel összedaraboljuk az esetleges vékony szálkákat, aztán besózzuk. A mustárban elkeverjük az összezúzott fokhagymát, majd bekenjük a halszeleteket. Legalább fél óráig félretesszük, hogy átjárják az ízek. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd belefektetjük a halat bőrével lefelé, így sütjük 4-5 percig, aztán falapáttal alányúlunk, és óvatosan megfordítjuk a filéket. Vigyázzunk, nehogy szétessen a szelet.

A sós rétes
Amíg pácolódik a hal, elkészítjük a rétes töltelékét. A krumplit puhára főzzük, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval is fűszerezzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a rikottát és az apróra vágott snidlinget. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd a krumplis masszához forgatjuk. A réteslapokat egyenként konyharuhára fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, és kevés olajat is csorgatunk rá. Amikor elfogytak a lapok, elsimítjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. Tetejét megkenjük tojássárgájával. Előmelegített, 200C-os sütőben 10 percig sütjük, aztán 150C-on tovább sütjük még 30-35 percig. Tálaláskor vastagabb szeletekre vágjuk.

fotó: trófeagrill





Legnépszerűbb témák



hirdetés

EZT IS Ajánljuk


FŐÉTELEK
Pincepörkölt










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP