hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Harcsafilé sós rétessel

Egyszerű és finom harcsafilét sütött Borbás Marcsi, ami nemcsak ünnepekkor kerülhet a család asztalára. Az étel pontyból is ugyanúgy elkészíthető, az is legalább ennyire ízletes lesz.
Ha egy ilyen könnyű és ízletes halétel bekerül a kedvenceink közé, az már komoly lépés a változtatás felé, ugyanis halfogyasztásunk messze elmarad az európai átlagtól. Hogy eléggé alkalmi fogás legyen a harcsafilé, Marcsi megálmodta hozzá köretnek ezt a rikottás-snidlinges, fűszeres-sós rétest, ami éppen megfelelő kísérőnek bizonyult a pirosra sült harcsaszelethez. A halak mellé cikkekre vágott citromot is kínáljunk mindig, hogy mindenki saját ízlése szerint tehesse pikánsabbá ételét. A saláta sem maradhat el, már csak szép, színes látványa miatt sem. Az öntet legyen egyszerű, citromlével és kevés olívaolajjal ízesítve.
 

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
4 harcsafilé
1 kk. só
4 ek. mustár
4 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 csomag réteslap
3-4 ek. zsemlemorzsa
2-3 ek. olaj
25 dkg rikotta
1 kg krumpli
3 tojásfehérje
1 tojássárgája
nagy csokor snidling
só, bors, őrölt szerecsendió

A harcsafilé
Vásárlásnál figyeljünk arra, hogy olyan filét vegyünk, aminek ép a bőre. Amikor készítjük a halat, először éles késsel, sűrűn egymás mellett, a bőréig beirdaljuk, ezzel összedaraboljuk az esetleges vékony szálkákat, aztán besózzuk. A mustárban elkeverjük az összezúzott fokhagymát, majd bekenjük a halszeleteket. Legalább fél óráig félretesszük, hogy átjárják az ízek. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd belefektetjük a halat bőrével lefelé, így sütjük 4-5 percig, aztán falapáttal alányúlunk, és óvatosan megfordítjuk a filéket. Vigyázzunk, nehogy szétessen a szelet.

A sós rétes
Amíg pácolódik a hal, elkészítjük a rétes töltelékét. A krumplit puhára főzzük, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval is fűszerezzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a rikottát és az apróra vágott snidlinget. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd a krumplis masszához forgatjuk. A réteslapokat egyenként konyharuhára fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, és kevés olajat is csorgatunk rá. Amikor elfogytak a lapok, elsimítjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. Tetejét megkenjük tojássárgájával. Előmelegített, 200C-os sütőben 10 percig sütjük, aztán 150C-on tovább sütjük még 30-35 percig. Tálaláskor vastagabb szeletekre vágjuk.

fotó: trófeagrill



hirdetés


Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bajai halászlé gyufatésztával

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Balatoni halleves potykapatkóval
DESSZERTEK
Ferdinánd tekercs










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP