Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Mécsestartó betongyurmából

A kreatív betonnal és annak egy új változatával, a betongyurmával bárki egyedi dekorációt készíthet az otthonába.

Nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb alapanyag kézművesek körében, mivel csak vizet kell adni hozzá, hogy – kis túlzással – szinte már a konyhaasztalon is sikerrel tudjunk kisebb betontárgyakat formálni belőle. A betongyurmát számtalan módon használhatod: szabadon alakíthatod, gyúrhatod, nyújthatod, a kész alkotást pedig kiégetned sem kell, a levegőn keményre szárad és időjárásállóvá válik. Egy nap után tetszés szerint tovább dekorálhatod, festheted, dekupázsolhatod, füstfóliázhatod a felületet.

KZ_4178_OK.jpg
Nagyjából egy órád van, hogy a bekevert gyurmával dolgozz, utána elkezd keményedni. Közben kevés vízzel újra gyúrhatóvá teheted. 

Hozzávalók • betongyurma  füstfólia-ragasztó és bronz füstfólia  folpack fólia • lufi • sodrófa

Keverd be a betongyurmát: 9 rész porhoz fokozatosan adagolj 1 rész vizet. Ha túl száraznak érzed, apránként adj még hozzá vizet, hogy jól gyúrható legyen. Folpackon nyújts ki egy adag gyurmát, a széle nem baj, ha szabálytalan marad. Tegyél a közepére egy nem egészen felfújt lufit és a folpack széleit fogva csomagold be a gyurmalappal. Csavard össze a fólia sarkait és hagyd száradni. Szúrd ki a lufit, és ha leeresztett, óvatosan vedd ki a formából.

A többi fázisért kattints a képre!

Kenj füstfólia-ragasztót a forma belsejébe és ha színtelenre száradt, simíts bele füstfóliát, és puha ecsettel nyomkodd a ragasztóba. A felesleget söpörd le az ecsettel, a nagyobb darabkákat felhasználhatod az üresen maradt részeken.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


LEVESEK, ELŐÉTELEK
Rozmaringos bárányleves
INSPIRÁCIÓ
Kreatív trendek 2.


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP