Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

LEVESEK, ELŐÉTELEK

Rozmaringos bárányleves

A hétvégi menü egyik különleges fogása lehet a pikánsan ízesített, rozmaringos bárányleves, mely önmagában is laktató fogás. A tejszíntől finoman selymes lesz, a hozzá kínált citrom pedig kellemesen fanyar ízt kölcsönöz neki.

Hozzávalók 2/6 személyre:
15/45 dkg bárány apróhús
1/3 ek. olaj
fél/másfél fej vöröshagyma
1/3 sárgarépa
1/3 kicsi fehérrépa
10/30 dkg zöldborsó
0,5/1,5 l zöldségalaplé
0,5/1,5 dl tejszín
1/3 ek. citromlé
1/3 dl tejföl
só, bors
rozmaring
 

Megfuttatjuk az olajon a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a falatnyi darabokra vágott bárányhúst, és meghintjük az apróra vágott rozmaringgal, fehéredésig pirítjuk, közben kevergetjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, lefedve pároljuk, időnként pici vizet öntünk alá.
Hozzáadjuk a kockákra vágott fehérrépát, aztán a sárgarépát, végül a zöldborsót. Felöntjük a forró zöldségalaplével, összeforraljuk, szükség szerint még sózzuk, borsozzuk. A készre főtt levesbe keverjük a tejszínt, aztán levesszük a tűzről. Tálaláskor citromlevet és tejfölt kínálunk mellé, hogy mindenki saját ízlése szerint tehessen a tányérjába.
A báránylevest a Garden Cafe & Lounge étterem séfjei, Sümegi Tamás és Szalai András készítették el.

Fotó:vidékíze

CÍMKÉK: bárány leves


hirdetés


Legnépszerűbb témák

TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi baba
TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi mókus
TI KÜLDTÉTEK
Cukiságok filcből
TI KÜLDTÉTEK
Beton és fa csajosan
ÚJDONSÁGOK
Quilling-csodák

LEVESEK, ELŐÉTELEK

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bolgár uborkaleves, a tarator
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Balatoni halleves potykapatkóval
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Csiperke


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Balatoni halleves potykapatkóval
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Rozmaringos bárányleves
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bajai halászlé gyufatésztával

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bolgár uborkaleves, a tarator










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP