Ízletes ebédötlet nyárra: édesburgonyasaláta csirkecombbal – részletes recepttel!
A nyár elképzelhetetlen lenne forró grillen sült, zamatos húsok, színpompás saláták nélkül. Mutatjuk egyik kedvenc összeállításunkat!

Édesburgonyasaláta csirkecombbal
Hozzávalók:
- 500 g édesburgonya
- 4 db csirkealsócomb
- 4 szelet bacon
- 4 db zsályalevél olaj
- ½ tk. mustár
- só
- ½ ek. baracklekvár
- 3 ek. olívaolaj
- ½ dobozka zsázsa
- 1 db avokádó
- 5 db (20 g-osak) kecskesajttallér
- 1½ ek. édes csiliszósz
4 személyre
Elkészítés:
- Az édesburgonyát főzd meg héjastul 20 perc alatt. A csirkecombokat csomagold be egy-egy szelet baconbe egy-egy zsályalevéllel együtt. Kend meg a grillrácsot olajjal, forrósítsd fel, és süsd rajta aranybarnára a csirkecombokat.
- Keverd ki a mustárt ½ tk. sóval és a baracklekvárral, majd dolgozd bele előbb az olívaolajat, azután az apróra vágott zsázsát.
- A burgonyát szűrd le, hagyd kihűlni, majd hámozd meg, és vágd fel szeletekre. Mindkét oldalukat süsd meg a grillen, végül forgasd meg a zsázsás szószban.
- Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, hámozd meg, majd szeleteld fel. Forgasd össze a burgonyával és a kecskesajttal.
- Kend meg a csirkecombokat a csiliszósszal, és tálald az édesburgonyasalátával.
Forrás: Praktika magazin 2024/04., fotó: shutterstock.com, freepik.com
2025. június 13. 7:44