Húsos falatkák
Hozzávalók 8 személyre: 1 doboz articsókakonzerv (általában 8 articsókaszív van benne), 4 szelet bresaola, 4 paradicsom, 1 kápiapaprika, 1 sárga héjú kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, só, bors, 8 szelet pármai sonka, 8 szelet pirítós, friss bazsalikom
1. Egy szűrő segítségével csöpögtesd le az articsókaszíveket. Vágd ketté a szárított, füstölt marhahússzeleteket, és göngyöld be velük az articsókákat. A zöldségnek annyira markáns az íze, hogy nem is kell fűszerezned.
2. Rövid időre mártsd forró vízbe a paradicsomokat, és húzd le a héjukat. Aprítsd fel a többi zöldségfélét és a fokhagymát is, majd kevés olívaolajon párold meg. Sózd, borsozd és friss bazsalikommal is fűszerezd. Halmozd a kihűlt zöldségragut a pirítósokra és fektesd rájuk a sonkaszeleteket. Bazsalikomlevél legyen a díszük.
Pizzakorongok
Hozzávalók 8 személyre: 1 csomag leveles tészta, 3 dl paradicsomszósz, 3 kápiapaprika, szalámiszeletek, fekete olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, durvára reszelt parmezán sajt, friss oregánó, só, bors
Sült zöldségsaláta
Hozzávalók 8 személyre: 3 kisebb lila hagyma, 1 sárga héjú kaliforniai paprika, 1 édeskömény, 1 kis sütőtök, 3 evőkanál olívaolaj, 4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 3-4 marék rukkola, 50 g pirított fenyőmag, só, frissen őrölt bors
Fotó: Linnea Press, nosalty
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva