hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Partifalatok szilveszteri bulira

Nálatok lesz idén az óévbúcsúztató parti? Különleges falatkákat ajánlunk erre az estére. Akad köztük olyan, amit már egy-két nappal korábban elkészíthetsz, így mindenre jut időd.

Húsos falatkák

Hozzávalók 8 személyre: 1 doboz articsókakonzerv (általában 8 articsókaszív van benne), 4 szelet bresaola, 4 paradicsom, 1 kápiapaprika, 1 sárga héjú kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, só, bors, 8 szelet pármai sonka, 8 szelet pirítós, friss bazsalikom

1. Egy szűrő segítségével csöpögtesd le az articsókaszíveket. Vágd ketté a szárított, füstölt marhahússzeleteket, és göngyöld be velük az articsókákat. A zöldségnek annyira markáns az íze, hogy nem is kell fűszerezned.

2. Rövid időre mártsd forró vízbe a paradicsomokat, és húzd le a héjukat. Aprítsd fel a többi zöldségfélét és a fokhagymát is, majd kevés olívaolajon párold meg. Sózd, borsozd és friss bazsalikommal is fűszerezd. Halmozd a kihűlt zöldségragut a pirítósokra és fektesd rájuk a sonkaszeleteket. Bazsalikomlevél legyen a díszük.

paradicsomos-pulykafelvagottas-levelesteszta-falatok.jpg

Pizzakorongok

Hozzávalók 8 személyre: 1 csomag leveles tészta, 3 dl paradicsomszósz, 3 kápiapaprika, szalámiszeletek, fekete olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, durvára reszelt parmezán sajt, friss oregánó, só, bors

  1. Forró sütőben, lehetőleg grillfokozaton egy alufóliával bélelt tepsiben süsd meg a paprikákat. Ha már mindkét oldalukon fekete és hólyagos a külsejük, akkor vedd ki a sütőből. Tedd egy tálba, boríts rájuk alufóliát. Negyed óra elteltével könnyen lehúzhatod a héjukat. A paprikahúst szeleteld kisebb csíkokra.
  2. Dobd kevés olívaolajra a fokhagymát, majd add hozzá a paradicsomszószt és a paprikacsíkokat. Sóval, borssal és friss oregánóval fűszerezd. Rotyogtasd 10 percig.
  3. Melegítsd elő a sütőt 200°C-osra. A leveles tésztából szaggass nagyobb korongokat, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kanalazz a tetejükre szószt, arra helyezz szalámiszeleteket és olajbogyókat. Süsd meg 10-12 perc alatt. Parmezánforgáccsal és friss oregánóval tálald.

Sült zöldségsaláta

Hozzávalók 8 személyre: 3 kisebb lila hagyma, 1 sárga héjú kaliforniai paprika, 1 édeskömény, 1 kis sütőtök, 3 evőkanál olívaolaj, 4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 3-4 marék rukkola, 50 g pirított fenyőmag, só, frissen őrölt bors

  1. Melegítsd elő a sütőt 220°C-osra. Tisztítsd meg a hagymát és az édesköményt, csumázd ki a paprikát. Vágd mindet nagyobb darabokra. A meghámozott sütőtököt is kockázd fel. Tedd a zöldségeket egy sütőpapírral borított tepsire, locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd. 25 perc alatt süsd meg.
  2. Húzd le a paradicsomok héját, és a sütés utolsó 10 percében dobd a zöldségekhez.
  3. Hagyd kihűlni a salátát, majd keverd bele az apróra vágott fokhagymát és a reszelt citromhéjat. Legalább 1 órán át hagyd állni szobahőmérsékleten, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor szórd meg a tetejét rukkolával és pirított fenyőmaggal.

Fotó: Linnea Press, nosalty

 

 

CÍMKÉK: szilveszter


hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP