Az új változat egészséges, mert a tésztához felhasznált teljes kiőrlésű liszt rostokban gazdag, a búzacsíra telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, és a meggy savasságát is tompítja. Praktikus is, mert könnyen elkészíthető és a család vércukorproblémákkal küzdő tagjai is fogyaszthatják.
Extra könnyű változatban is készíthető, ha a tésztát csak teljes kiőrlésű lisztből gyúrjuk (kicsit több tejet vesz fel), és a tetejére is édesítőport szórunk.
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
1 kg meggy
20 dkg búzaliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg margarin
1 dl tejföl
2 ek. tej
2 tojássárgája
1 egész tojás
1 kk. sütőpor
4 ek. búzacsíra
Por állagú édesítőszer
A lisztet a margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját és a sütőport is. Édesítjük pár kanál édesítőszerrel, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk, majd pihentessük egy órát. Közben magozzuk ki a meggyet. A tészta felét kinyújtjuk, tepsibe téve a széleit felhajtjuk. Ráterítjük a búzacsírát és a meggyet. Megszórjuk az édesítővel ízlés szerint, betakarjuk a másik tésztalappal. A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk. 180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük.
Várjuk meg, amíg kihűl, akkor szépen tudjuk szeletelni.
fotó:nosalty
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva