hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Bazsalikomos zöldségegytál

Ennek az ételnek a lényege a rengeteg zöldség, amit könnyű pulykahússal, bazsalikommal megbolondítva, csőben sültként tálalunk. Alig van dolgunk vele, a sütőben szinte magától elkészül.
Borbás Marcsi receptjében a különböző zöldségek aránya attól is függhet, hogy melyiket szeretjük jobban, meg attól is, hogy melyikből van éppen több. A savas paradicsom jól kiegészíti a cukkini és a csillagtök semleges ízét. A karfioltól kissé karakteresebb lesz az étel, a padlizsán erősíti a mediterrán jelleget. A melegen tálalt fogás mellé még bazsalikommal ízesített tejfölt is szokott Marcsi kínálni. A bazsalikomot általában csak a főzés vége felé adja az ételhez, hogy jobban megmaradjon az aromája.

 

ÍGY KÉSZÜL:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált pulykacomb

2 ek. zsír

3-4 fej főzőhagyma

20 dkg húsos szalonna

4-5 paradicsom

2 karcsú cukkini

2 padlizsán

1 kicsi fej karfiol

1 zsenge csillagtök

20 dkg füstölt sajt

5 dkg vaj

2 ek. liszt

3 dl tej

3 tojás

3 dl tejföl

őrölt fehérbors

petrezselyemzöld

bazsalikom

 

A zsírban megfuttatja Marcsi a kockákra vágott hagymát, beledobja a darált pulykacombot, és fehéredésig kevergeti. Sózza, borsozza, hozzáadja a felaprított petrezselymet, és lefedve megpárolja a húst. A karfiolt rózsáira szedi, és párolóbetéttel gőzben puhára főzi. A paradicsomot, a cukkinit, a padlizsánt felkarikázza. A csillagtököt szeletekre vágja, kiszedi a magjait. A vajból besamelmártást főz a liszttel és a tejjel. Sózza, őrölt fehérborssal és szerecsendióval ízesíti, és elkeveri benne egyenként a tojásokat meg a tejfölt, és a lereszelt sajt felét. Egy tűzálló tálat kibélel a szalonnacsíkokkal, és a zöldségeket meg a húst felváltva addig rétegezi, amíg elfogynak a hozzávalók. A bazsalikom felét kisebb darabokra tépve a paradicsomra szórja. A mártást a rakottasra önti, rászórja a többi sajtot. A tálat hideg sütőlapra teszi, és úgy tolja a forró sütőbe, így biztosan nem pattan el az üveg. Marcsi a felkarikázott padlizsánt mindig besózza. A só hatására kioldódik belőle a keserű íz, így finomabb lesz. Félóra múlva leitatja róla a levét, aztán sorolja a többi zöldség közé.

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Besamelmártásos spárga
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Tyúkhúsleves
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bajai halászlé gyufatésztával

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Húsgombócleves a Rábaközből










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP