ÍGY KÉSZÜL:
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg darált pulykacomb
2 ek. zsír
3-4 fej főzőhagyma
20 dkg húsos szalonna
4-5 paradicsom
2 karcsú cukkini
2 padlizsán
1 kicsi fej karfiol
1 zsenge csillagtök
20 dkg füstölt sajt
5 dkg vaj
2 ek. liszt
3 dl tej
3 tojás
3 dl tejföl
só
őrölt fehérbors
petrezselyemzöld
bazsalikom
A zsírban megfuttatja Marcsi a kockákra vágott hagymát, beledobja a darált pulykacombot, és fehéredésig kevergeti. Sózza, borsozza, hozzáadja a felaprított petrezselymet, és lefedve megpárolja a húst. A karfiolt rózsáira szedi, és párolóbetéttel gőzben puhára főzi. A paradicsomot, a cukkinit, a padlizsánt felkarikázza. A csillagtököt szeletekre vágja, kiszedi a magjait. A vajból besamelmártást főz a liszttel és a tejjel. Sózza, őrölt fehérborssal és szerecsendióval ízesíti, és elkeveri benne egyenként a tojásokat meg a tejfölt, és a lereszelt sajt felét. Egy tűzálló tálat kibélel a szalonnacsíkokkal, és a zöldségeket meg a húst felváltva addig rétegezi, amíg elfogynak a hozzávalók. A bazsalikom felét kisebb darabokra tépve a paradicsomra szórja. A mártást a rakottasra önti, rászórja a többi sajtot. A tálat hideg sütőlapra teszi, és úgy tolja a forró sütőbe, így biztosan nem pattan el az üveg. Marcsi a felkarikázott padlizsánt mindig besózza. A só hatására kioldódik belőle a keserű íz, így finomabb lesz. Félóra múlva leitatja róla a levét, aztán sorolja a többi zöldség közé.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva