hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Süss kenyeret egyszerűen

Az ír szódás kenyérhez nem kell kovász vagy élesztő és hamar elkészül. Aki kedveli a rusztikus cipót, ne hagyja ki!

Szebeni Gál Vera kollégánk ajánja a receptet, amit már el is készített a családja nagy örömére. 

az_alkoto.jpg

Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű búzaliszt

200 g búzaliszt

1 teáskanál só

1 teáskanál étkezési szódabikarbóna

400 ml író vagy kefír

1 maréknyi dió

tehetsz bele fél teáskanál őrölt köménymagot és 1 evőkanál lenmagot is. 

sutes_elo.jpg

A száraz hozzávalókat egy tálban keverd össze, készíts a közepébe mélyedést és öntsd bele az írót/kefírt. Dolgozd össze, majd lisztezett deszkán gyúrd át. Formázz belőle cipót és késsel vágj a tetejére keresztet.

Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 200 fokos, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, kisült -e már a cipó.

szeletelt.jpg

A következő cipót próbáld ki olívabogyóval,  aszalt paradicsommal vagy hagymával. 

CÍMKÉK: kenyér liszt




Legnépszerűbb témák


LEVESEK, ELŐÉTELEK

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Besamelmártásos spárga
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Süss házi kenyeret!
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Kolbászos tarkabableves



EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Süss házi kenyeret!
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Süss kenyeret egyszerűen
FŐÉTELEK
A pompos











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP