hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Tyúkhúsleves

A tyúkhúsleves Borbás Marcsiéknál a vasárnapi ebédek egyik fénypontja. Márciusban már friss zöldségek kelletik magukat a piacon, a cukorborsó és a zöld spárga a két kedvence, ezért is szereti ezt a változatot.
Mustáros habarással ragulevesszerűen készül, így olyan tartalmas, hogy hét közben kiadós egytálételként kerülhet az asztalra. A Szép Juhászné levest a megszokott leveszöldségeken és az omlósra főtt, falatnyi kockákra vágott tyúkhúson túl még a cukorborsó és a vajpuha zöld spárga rügyei is gazdagítják.

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 tyúk
fél kg vegyes leveszöldség
1 fej vöröshagyma
8-10 szem egész bors
1 paradicsom
csipet sáfrány
1 ek. zsír
25 dkg zsenge zöldborsó
25 dkg spárgasíp
csokor petrezselyemzöld

2 tojássárgája
2 ek. mustár
2 dl tejföl
 

A megtisztított, megmosott tyúkot hideg vízben felteszi főni. Ha felforrt, leszedi a habját, beleteszi a meghámozott hagymát egészben, és a hasábokra vágott leveszöldségeket, a borsot, a sáfrányt, majd megsózza a levest. Takaréklángon, gyöngyözve főzi, hogy szép lassan puhuljon a hús. Közben a zsírban pár percig párolja a zöldborsót, kevés húslevest is önt alá, ha már majdnem kész, hozzáadja a gyönge spárgafejeket is és meghinti a finomra vágott petrezselyemzölddel. A tyúkot kiemeli a levesből, s ha már kicsit kihűlt, a csontokról lebontja a húst, és falatnyi darabokra vágja. A levest másik lábasba szűri, a visszamaradó zöldségekből átszedi a sárga- és fehérrépákat, a karalábét, a zellert, vagyis azokat, amiket szívesen elfogyasztanak. Hozzáönti a külön párolt borsót és a spárgát is, és összeforralja. Befejezésül a tálban keveri ki a tojássárgáját a mustárral meg a tejföllel, és kevés forró levessel simára habarja. Aztán rákanalazza a többit, elkeveri és rögtön tálalja. Ettől a remek mustáros keveréktől lesz selymesen finom, és nagyon jó ízű a leves.

fotó:pexels 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Húsgombócleves a Rábaközből
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Disznótoros savanyúleves











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP