Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Nyári selyemfestés

Egyre többféle remek színű és jó minőségű selyemfestéket szerezhetsz be a hobbiboltokban, melyekkel profi színvonalon tudsz mintázni. Megmutatjuk a fogásokat, hogy a kikötők vitorlásai díszíthessék a kendődet.

Egy selyemsál – finom anyaga miatt – mindenképp eleganciát, nőies megjelenést sugároz, amit a mintaválasztással és a színekkel dinamikusabbá is tehetsz. A vízkék alapon a hajókötéllel keretezett vitorlások igazi nyári téma – inspirálhat a selyemfestésre. A keretre feszített kelmén húzd meg a kontúrokat, és utána könnyű lesz a színekkel életre kelteni a mintát. A kendőt kézmeleg vízben, kímélve mosd, és tiszta vízzel öblítsd. Törülközőben itasd le a vizet, és nyirkosan vasald ki.
A kendőt csipeszekkel és gumigyűrűkkel feszítsd a festőkeretre és illanó filctollal rajzold rá a választott mintát. A selymen szétfutna a festék, de kontúrvonalakkal határok közé tudod szorítani, ezért húzd ki fekete kontúrfestékkel a mintát. Vékony lesz a vonal, ha a tubusra 0,5-ös szűkítőt teszel. Ha a vonalak mindenhol találkoznak, a festék nem fut oda, ahova nem szeretnéd. Jobbkezesek balról jobbra, az azonos irányba néző, íves vonalakkal kezdjenek, és hajszárítózás után folytassák a másik iránnyal – balkezesek fordítva dolgozzanak. Újabb szárítás után hagyd a végére az egyenes vonalakat.
Pipettával vegyél ki a palettára néhány csepp festéket, és ecsettel színezd ki a részeket. A szárításhoz most ne használj hajszárítót, mert elfújhatod a festéket. Ha levetted a keretről, vasalóval fixáld a munkát a fonák oldalon öt percig, selyem fokozatra állítva.

A kendőt Fodor Erika festette. Webshop és tanfolyam: www.selyemvarazs.huhirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

KIEGÉSZÍTŐK
Kézen kötésOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP