Készítsd el és süsd meg a tésztát:
1. Egy lábosban alacsony lángon melegítsd fel a tejet, vizet, vajat, cukrot és egy csipet sót, amíg a vaj teljesen felolvad.
2. Amikor a tej forró és a vaj megolvadt, buborékok kezdenek képződni. Keverd bele a lisztet, és növeld a hőfokot.
3. A lisztet gyors mozdulatokkal keverd el. Minél jobban és alaposabban dolgozod ki a tésztát annál jobban felpuffad sütés közben.
4. Hagyd kihűlni a tésztát, majd verd bele a tojásokat egyesével, fokozatosan.
5. Amikor a harmadik tojást is belekeverted, és ha nagyon sűrű az állaga, adj hozzá még egyet. Valószínűleg mind a 4 tojásra szükséged lesz.
6. Az állagának éppen megfelelőnek kell lennie, hogy megtartsa a formáját és ne folyjon, de ne legyen túl sűrű, hogy könnyen rá lehessen nyomni a tepsire.
7. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Felső és alsó sütést válassz, ne a forró levegős beállítást!
8. Tegyél sütőpapírt a tepsire, és a tésztát egy habzsák segítségével, 6-7 cm hosszú csíkokra nyomd ki. A csíkok között hagyjál nagyobb helyeket, mivel a tészta nagyon megdagad. Ehhez nézd meg a süteménykészítő eszközeinket és kiegészítőinket.
9. A tésztát enyhén megspriccelheted hideg vízzel vagy meghintheted porcukorral - mindkettő megakadályozza a repedezést.
10. A fánkokat a sütő alján 35-45 percig, aranyszínűre kell sütni. Az első 25 percben ne nyisd ki a sütőt. A hőmérséklet megváltoztatásával a tészta azonnal összeesik.
11. Sütés után érdemes egy kis lyukat szúrni minden kisült fánk aljába, például egy fogpiszkálóval, hogy a gőz távozni tudjon.
12. Amikor megsültek és kihűltek, egy keskeny töltőhegy segítségével szúrj beléjük két lyukat, egyet-egyet mindkét végén. Ezeken keresztül fogod betölteni a krémet.
Hogyan készíts krémet az ekler fánkhoz?
1. A legjobb, ha a krémet előző nap készíted el. A tejszín kivételével, tegyél minden hozzávalót egy lábasba. A tejszínt másnap fogod felhasználni. Az egészet alaposan keverd össze habverővel, és kis lángon, állandóan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik, mint egy klasszikus puding. Miután a krém besűrűsödött, fedd le fóliával és tárold a hűtőszekrényben.
2. Öntsd a tejszínt a kihűlt, kemény krémhez, és verd fel. Ízlés szerint porcukrot is adhatsz hozzá.
3. Ha szeretnéd, egy kis gyümölcspürét vagy lekvárt is adhatsz hozzá (de előbb hagyd kihűlni a hűtőben).
A fánkok díszítése és tálalása:
1. Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét, és add hozzá a kókuszolajat.
2. A fánkok végén lévő lyukakat töltsd meg a krémmel. A fánkok elkezdenek felpúposodni és ha túl sok krémet teszel bele, akkor elkezd szivárogni és könnyen szétpukkadhat.
3. Mártsd a töltött fánkokat a csokoládéba és mielőtt megdermedne, szórd meg a csokoládét a szárított málna darabokkal.
4. Végül díszítsd friss málnával és tálald ízléses tányérokon.
Megjegyzés: A szárított gyümölcsök a felbontás után nagyon gyorsan átnedvesednek.
Fotók, forrás: Bonami
2022. augusztus 11. 11:10
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2025 – minden jog fenntartva