Fizess elő
a magazinra!
Mobil menu
OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Spenótos-gombás csirke recept: könnyed, mégis laktató ebéd a nyári napokra

Ebben a finom ételben sok-sok egészséges zöldség van, hagyományos ízvilággal készül és igazán laktató.

A bébispenót az egyik legegészségesebb salátanövény, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így nyáron, frissen egyértelműen kihagyhatatlan. Ebben a spenótos-gombás csirkében nagyszerűen kijön az íze is!

Spenótos-gombás csirke recept

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 6 csontos csirkefelsőcomb
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 500 g gomba, felszeletelve
  • 3 ek. vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 ek. liszt
  • 200 ml csirkealaplé
  • 200 ml tejszín
  • fél csésze parmezán
  • 2 marék konyhakész bébispenót

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Fűszerezd a csirkecombokat sóval és borssal, és serpenyőbe süsd oldalanként, amíg körbepirul. Tedd félre egy tányérra.
  2. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a vékony szeletekre vágott gombát pár perc alatt. Vedd ki, és tedd a tányérra a combok mellé.
  3. Olvaszd fel a vajat a serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát, és 1-2 percig kevergesd. Szórd bele a lisztet, és pirítsd egy percig, majd öntsd fel a csirkealaplével és a tejszínnel. Forrald fel, és keverd hozzá a parmezánt.
  4. Tedd vissza a csirkét és a gombát a serpenyőbe, és csökkentsd a hőfokot. Fedd le, és időnként megkevergetve főzd 15-20 percig.
  5. Add a bébispenótot az ételhez, és fedd le. Főzd további 2 percig, amíg a spenót kissé összeesik. Burgonyapüré vagy rizs illik hozzá.

Forrás: Praktika 2023/08, Fotó: Shutterstock

2024. augusztus 5. 12:50

CÍMKÉK:


hirdetés
hirdetés


Legnépszerűbb témák





GASZTRO




EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Diy fülbevaló











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP