Hozzávalók:
2/6 személyre:
25/75 dkg tehéntúró
2/6 tojás
8 ek. puffasztott amarantmag
1/3 ek. liszt
reszelt citromhéj
só
1/3 ek. vaj
5/15 dkg zsemlemorzsa
20/60 dkg eper
Egy lábasban felteszünk vizet főni. Az epret egy tésztaszűrőben folyó víz alatt gyorsan megmossuk, lecsepegtetjük, leszárítjuk, kicsumázzuk. Kisebb, kemény epreket válasszunk, mert amelyik túlérett, az szétáztatja a gombóc tésztáját, a nagyobbakat pedig nehéz gombóccá formázni. A túrót, a tojást, az amarantot, a lisztet, a citromhéjat és a sót villával összedolgozzuk. A masszából egy nagyobb diónyit a bevizezett tenyerünkbe teszünk, belenyomunk egy szem epret, és kanállal gombóccá formázzuk. A lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. Közben a vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, és erre szedjük a megfőtt gombócokat. Még finomabb, ha morzsa helyett darált diót használunk. Vaníliás porcukorral megszórva kínálhatjuk.
fotó:nosalty
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva