hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Igazi rizottó

Eláruljuk, hogyan készül, és mitől olyan finom az igazi rizottó. Az alig egy óra alatt elkészíthető ízletes fogás egyik titka a speciális, rizottóhoz való rizsfajta, amit nagyobb választékkal rendelkező üzletekben találhatunk meg a polcokon. A másik titok az elkészítés módjában rejlik.

Ha kanalanként öntjük fel a rizst a zöldség alaplével, finomabb, ízesebb lesz az étel. Hozzá egészséges, csicseriborsó fasírtot ajánlunk.

Hozzávalók 2/6 személyre

3/9 ek. vaj
1/3 ek. olívaolaj
1/3 fej vöröshagyma
2/6 gerezd fokhagyma
Fél/ nagy zeller gumó
20/60 dkg rizottórizs
0,5/1,5 dl száraz fehérbor
3/9 dl zöldség alaplé
2/6 ek. reszelt parmezán
30/ 90 dkg ceruza bab
4/12 koktélparadicsom

Csicseri fasírt:
5/15 dkg csicseriborsó
1/3 fej kicsi hagyma
1/3 paszternák és sárgarépa
1/3 tojás
1/3 kk. sütőpor
1/3 csokor petrezselyemzöld
Fél/ másfél csokor korianderzöld
1/3 kk. római kömény
Só, bors
Olívaolaj

A felaprított hagymát, fokhagymát meg a lereszelt zellert 1/3 evőkanál vajon és olívaolajon megdinszteljük. Amikor már puha, felforrósítjuk, beleszórjuk a jó minőségű rizottórizst, 1-2 percig kevergetjük. Akkor jó, ha már pattog, és kissé elsápadnak a szemek. Most következik a bor (mire felszívja a rizs az ízeket, az illattal kirepül az alkohol). Most már megsózhatjuk, aztán adjunk hozzá egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét, és kevergessük, amíg be nem issza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Ez kissé időigényes, de ettől lesz igazán finom a rizottó. Belekeverünk még egy-két kanál vajat és a parmezánt is, így kapjuk meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedvünk szerint dúsíthatunk tovább. Most például úgy, hogy megpároljuk a zöldbabot, majd fokhagymás vajra tesszük, hozzádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Éppen csak összeforgatjuk, végül a rizottóhoz keverjük a zöldségeket.

A fasírthoz este beáztatjuk a csicseriborsót, másnap a hagymával meg a gyökérzöldségekkel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a sütőport, a zöldfűszereket, a sót, borsot, és a római köményt. A masszát egy órácskát pihentetjük a hűtőben, aztán diónyi gombócokat formázunk belőle, és olívaolajjal kikent sütőlapra rakosgatjuk. A tetejüket is megkenjük olajjal, és 20-25 perc alatt 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

fotó:receptműhely



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

FŐÉTELEK
Igazi rizottó











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP