hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Tablettok parafából

A bőrhöz hasonló parafa textilre ugyanúgy tekinthetsz, mintha szövet lenne, szabhatod, kézzel és géppel is varrhatsz belőle.

Kétféle vastagságban találod meg, 0,5 mm-es és 0,8 mm-es közül választhatsz, attól függően, mit varrnál belőle. Bár a vékony parafa réteget egy hálós hordozóanyagra dolgozzák rá, érdemes filccel vagy más textillel még merevíteni, hogy tartása legyen. A tablettok béleléséhez puha barkácsfilcet ajánlunk, ez kellő tartást ad a toknak és az eszközt is védi. 

Hozzávalók • parafa szövet 30x45 cm • 2 db 28 cm-es parafa szalag • fehér filclapok • ékszerkupak • kétoldalú ragasztószalag • ragasztó

Rajzold körbe a tabletedet és az alapján készíts szabásmintát. Akkorának kell lennie, hogy körben mindenütt 1,5 cm ráhagyás maradjon, amit majd a tokba csúsztatott eszköz magassága és a varrás felvesz. A filcbélést kétoldalú ragasztószalag-csíkokkal rögzítsd a szövet hátoldalára. Vágd ki az eleje elemet, a hátoldal és az eleje fedél azonban maradjon egyben.

A többi fázisért kattints a képre!

Hajtsd vissza az eleje elemből a képen láthetó részeket, és az egyik visszahajtás alá ragaszd be a két parafa szalag végét közvetlenül egymás mellé. A szalagok másik vége maradjon szabadon, ezeket majd csak a tok összevarrása után ragaszthatod be a másik visszahajtás alá. Az eleje elem felső szélét tűzd végig a szélétől 0,5 cm távolságban. Fektesd az eleje elemet színével a hátoldal fonákjára, majd varrd körbe a tokot a szalagvég nélküli visszahajtás kivételével.      

KZ_8346.jpg

Hajts félbe egy 3 mm x 3 cm-es parafatextil-csíkot és ragaszd be a két végét a kupakba felülről. A bojthoz vágj egy 7x10 cm-es parafa szövetet, amit vagdoss be egymástól 2-3 mm-re úgy, hogy felül egyben maradjon belőle egy 1 cm-es rész. Tekerd fel szorosan úgy, hogy közben folyamatosan ragasztózod a felső egybefüggő részét, végül ragaszd be a kupakba. Húzd fel a szalagokra a bojtot, majd igazítsd megfelelő hosszúságúra a szalagokat, végül ragaszd be a szalagvégeket a másik behajtás alá. Kézzel öltögesd végig a behajtás szélét.

Legnépszerűbb témák


KIEGÉSZÍTŐK
EZT IS Ajánljuk

MENTSD MEG A FÖLDET!
5+1 ötlet parafadugóból

KIEGÉSZÍTŐK
Tablettok parafából
KIEGÉSZÍTŐK
Diy tablet tok


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP