Fizess elő
a magazinra!
Mobil menu
OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Édes karácsony: négy desszert az ünnepi asztalra

Talán a legjobb dolog az ünnepi készülődésben látni szeretteink boldog pillantását és bezsebelni a bókokat, amit a szeretettel készített finomságokért kapunk. A Bonami food stylistjai ezúttal négy nagyszerű, a karácsonyi asztalra is kívánatos édességgel készültek. Készülődjünk együtt!

Csokis cake pop (sütés nélkül)

Hozzávalók (20 darabhoz):

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

  • 150 g piskóta
  • 50 g dió
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 50 g vaj szobahőmérsékleten
  • 200 g mascarpone

A mázhoz:

  • 200 g étcsokoládé
  • 80 g vaj

A díszítéshez:

  • liofilizált gyümölcsök
  • apróra zúzott pisztácia

1. A piskótát és a diót helyezzük egy turmixgépbe és keverjük össze, majd öntsük egy tálba és adjuk hozzá a porcukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverjük össze alaposan.

2. Adjunk hozzá vajat és mascarponét a laza keverékhez. Addig keverjük, amíg tömör masszát nem kapunk. Hagyja hűlni a hűtőben legalább 30 percig. A vajat és a törött csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk.

3. A kihűlt tésztából formázzunk golyókat, és helyezzünk bele egy nyalókás rudat a közepükbe. A nyalókákat áztassuk be a csokimázba, és fedjük be az Ön által választott díszítéssel. Hűtve rendszeresen egy éjszakára vagy legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

suti3.jpg

Panna cotta fehér csokoládéval és málnával

Hozzávalók (4 személyre):

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

  • 500 ml 30% -os tejszín
  • 70 g kristályosított cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipet só
  • 3 db zselatinlap
  • 100 g fehér csokoládé

A díszítéshez:

  • friss málna
  • liofilizált málna

1. Öntsük a tejszínt egy kisebb edénybe, és melegítsük fel forráspontig. Ne feledjük, a tejszínt nem szabad felforralni, időben vegyük le a tűzről. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd habverővel addig keverjük, amíg a cukor krémes állagú nem lesz.

2. Egy mélyebb tányérba öntsünk kevés vizet, és helyezzük bele a zselatinlapokat. Amikor megpuhulnak, vegyük ki a lapokat és nyomkodjuk ki a felesleges vizet, majd adjuk hozzá a tejszínhez, és jól keverjük össze.

3. A darabokra tört törött csokoládét vízgőz felett egy hőálló tálban megolvasztjuk. Ezután lassan folyamatosan kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínes keveréket.

4. Az elkészült panna cottát poharakba adagoljuk, és mielőtt hűtőbe tennénk 4-5 órára szobahőmérsékletre hűtjük. Tálaláshoz friss málnát és darabokra zúzott liofilizált málnát használunk.

suti4.jpg

Fotók, forrás: Bonami

« előző oldal

2021. december 9. 11:10



hirdetés
hirdetés


Legnépszerűbb témák







EZT IS Ajánljuk


Zöldfűszeres kalács
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Zöldfűszeres kalács










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP