A háziasszonyok, ha sok más dolguk akadt, olyan ételt főztek, ami szinte magától elkészült. Ilyenkor gyakran készítették a csirkét szalmi módra, mert ha a lábasba került a hús és felöntötték a vörösborral, már nem kellett ott állni mellette. Azért is ajánlja, mert bográcsban remekül megfőhet, és ezért a férfiak is szívesen bíbelődnek vele. Elég, ha szalonnával megtűzdelt húst és a felaprított hagymát, meg a zöldségeket előkészítjük, a többit már vállalják. Közben a vörösbort is meg-megkóstolják, mielőtt a húsra öntenék. Ezalatt a májas-borókás ragut pillanatok alatt összedobja, és a pirított zsemleszeleteken előételként kínálja.
Hozzávalók 4 személyre
4 csirkecomb
20 dkg szalonna
2 + 2 ek. zsír
2 + 1 fej vöröshagyma
20 dkg csirkemáj
1 karalábé
2-2 fehér- és sárgarépa
5-7 dl vörösbor
2 dl tejföl
só, bors
8-10 borókabogyó
4 zsemle
saláta, endívia
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva