A megszokott sütemények helyett ajánljuk az édesmálét, már csak azért is, mert a kukoricaliszttel változatosabbá tesszük étrendünket. A gyümölcsös változatnak pedig mindig nagy sikere van. Próbáld ki Borbás Marcsi receptjét.
A hagyományos málét régen csak aludttejből és kukoricalisztből sütötték. A legegyszerűbb portákon is gyakran került az asztalra ez az egyszerű csemege. A kukorica édesebb, mint a búzaliszt, ezért kevesebb cukor kell a tésztába. Attól lett édes, hogy egy éjszakán át hagyták állni a masszát, eközben a kukorica keményítőtartalmának egy része átalakult cukorrá, ettől lett finom a málé, mire másnap megsütötték. Borbás Marcsi most a sárgabarackos változatot készítette el nekünk. A kukoricamálé szinte kívánja a gyümölcsöt. Nagyon szép, és ízben is jól illik hozzá a felezett sárgabarack. Ha már kifogytunk belőle, mindig kerülhet rá az a friss gyümölcs, ami éppen érik.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg kukoricaliszt
10 dkg búzaliszt
7 dl tej
5 dkg kristálycukor
3 dkg élesztő
10 dkg vaj
4 tojás
6 ek. porcukor
reszelt citromhéj
1 üveg sárgabarackbefőtt
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva