hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Sárgabarackos kukoricamálé

A megszokott sütemények helyett ajánljuk az édesmálét, már csak azért is, mert a kukoricaliszttel változatosabbá tesszük étrendünket. A gyümölcsös változatnak pedig mindig nagy sikere van. Próbáld ki Borbás Marcsi receptjét.

A hagyományos málét régen csak aludttejből és kukoricalisztből sütötték. A legegyszerűbb portákon is gyakran került az asztalra ez az egyszerű csemege. A kukorica édesebb, mint a búzaliszt, ezért kevesebb cukor kell a tésztába. Attól lett édes, hogy egy éjszakán át hagyták állni a masszát, eközben a kukorica keményítőtartalmának egy része átalakult cukorrá, ettől lett finom a málé, mire másnap megsütötték. Borbás Marcsi most a sárgabarackos változatot készítette el nekünk. A kukoricamálé szinte kívánja a gyümölcsöt. Nagyon szép, és ízben is jól illik hozzá a felezett sárgabarack. Ha már kifogytunk belőle, mindig kerülhet rá az a friss gyümölcs, ami éppen érik.

eaf5b787b0f3515b69ac8743276fea6d.jpg

HOZZÁVALÓK: 


40 dkg kukoricaliszt
10 dkg búzaliszt
7 dl tej
5 dkg kristálycukor
3 dkg élesztő
10 dkg vaj
4 tojás
6 ek. porcukor
reszelt citromhéj
1 üveg sárgabarackbefőtt

Marcsi egy deci tejbe szórja a kristálycukrot, belemorzsolja az élesztőt, tetejére kevés lisztet szór, majd langyos helyre állítja, ahol szépen felfut. Felforrósítja a többi tejet. Tálban összekeveri a kukorica- és a búzalisztet, ezután leforrázza a tejjel, eldolgozza, letakarja, félreteszi hűlni. A vajat habosra keveri a tojássárgájával és a porcukorral, meg a citromhéjjal. A megkelt élesztőt beleönti a lisztkeverékbe, és jól beledolgozza, aztán hozzáadja a tojásos-vajas krémet is. A fehérjéből csipet sóval kemény habot ver, és óvatosan a tésztához forgatja. Kivajazott, lisztezett tepsibe önti a masszát, tetejét kirakja a fél barackokkal. Előmelegített, 170 C-os sütőben 35-40 perc alatt megsüti. Tűpróbával ellenőrzi, mennyire sült át. Figyelni kell, mert ha nagyon kiszárad, az nem tesz jót az édes kukoricamálénak. Amikor langyosra hűlt, kockákra vágva tálra rendezi.

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Leves pisztránggal

FŐÉTELEK
Szalonkocsonya










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP