Fizess elő
a magazinra!
Mobil menu
OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Tedd el későbbre a nyár édes ízeit: receptek illatos szörphöz, színes dzsemekhez!

Töltsd meg a kamrapolcot színes lekvárokkal, dzsemekkel, illatos szörpökkel és ízletes befőttekkel, hogy a cudarabb időben is élvezhesd a nyár ízeit.

shutterstock_1026690061.jpg

Rozmaringos baracklekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg érett őszibarack
  • 500 g kristálycukor
  • 2 ág rozmaring 1 ek.
  • citromsav 1 csomag
  • 4:1 dzsemfix

Elkészítés:

  1. A barackot alaposan mosd meg, magozd ki, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd egy lábasba a cukorral együtt, keverd össze, és hagyd állni 1 órán keresztül.
  2. Forrald fel a cukros barackot, tedd bele a leöblített rozmaringágakat, a citromsavat, valamint a dzsemfixet, és forrástól számítva főzd 3-4 percig. Még forrón töltsd tiszta üvegekbe, zárd le őket alaposan, és fejjel lefelé fordítva hagyd kihűlni a lekvárt.
Forrás: Praktika magazin 2024/05., fotók: shutterstock.com
 

« előző oldal

2025. július 16. 15:28



hirdetés
hirdetés


Legnépszerűbb témák





GASZTRO

A spenót
FŐÉTELEK
A spenót



EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP